8 Martie: ziua în care-mi amintesc că femeile ar trebui să se susțină mai mult reciproc

Pentru mine, cea de acum, 8 Martie nu mai e doar ziua în care, peste tot în lume, se celebrează femeia, indiferent de ipostazele sale.  Acum, această zi simbolică îmi amintește nu doar că trebuie să ne sărbătorim pe noi, femeile, ci, mai mult ca oricând, mai ales în societatea de acum, astăzi e și ziua în care îmi amintesc că femeile ar trebui să se susțină mai mult.

Despre asta este și doodle-ul zilei de la Google. Și mi-a amintit că, de ceva vreme, mă țin să scriu despre asta:

De când mă știu, acolo unde am putut să-mi aleg locul, m-am integrat și înțeles de minune cu băieții și bărbații. În schimb, de colectivele predominante cu femei nu am scăpat nicăieri (școală – am terminat liceul într-o clasă cu un singur băiat; cele mai bune prietene, evident, erau femei; locuri de muncă cu multe femei în preajmă și șefe în general femei).

Ei, și, chiar dacă sună un pic aiurea să povestesc despre asta tocmai azi, dragilor, cele mai mari dezamăgiri, trădări, jigniri le-am primit la școală, de la femei, cele mai josnice comportamente le-am văzut în general la „prietene”. La fel, cea mai multă ipocrizie și cea mai puțină susținere, la job, am primit-o de la femei. Așa, pe față. Se dădeau cum bătea vântul, chiar dacă asta ar fi însemnat să lovească tot într-o femeie, trădeau și făceau viața imposibilă colegelor, dacă asta implica să se înalțe pe ele.

Și, uite așa, în contextul acesta, mi-am amintit și de seria de spoturi publicitare Gerovital „Unirea la feminin” din 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în care, unul dintre personaje, povestește despre cum, totuși, în ascensiunea sa, piedici și judecăți aspre, etichetări dure, a primit tot de la femei.

Da, cred că noi, femeile, între noi, ne judecăm prea aspru, ne înfundăm prea mult una pe cealaltă, ne punem piedici. Ar trebui să ne sprijinim mai mult reciproc și cam asta îmi doresc de la 8 Martie, an de an, dacă tot sărbătorim Femeia.

Mai ales că tot, noi, femeile, suntem atât de capabile de lucruri mărețe, înălțătoare, putem atât de multe, ne repliem atât de bine fiecărei situații grele, răzbim cu brio întotdeauna, indiferent de provocări.

Suntem Wonder Woman fiecare dintre noi, cum susține FOREO prin campania sa dedicată Femeii, anul acesta. Imaginați-vă ce ne iese dacă facem toate aceste lucruri și ÎMPREUNĂ! Dacă toată acea energie ne-o canalizăm spre a ne ajuta noi între noi, a ne susține, a face împreună mai bine.

Și tocmai din acest gând s-a născut și giveaway-ul meu curent, pe Instagram, prin care vreau să ofer un FOREO UFO mini uneia dintre urmăritoarele mele. Un device extraordinar, care ne ajută să ne revigorăm nu doar tenul, ci și spiritul, ca la spa, precum și să ne subliniem frumusețea specifică.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de RALS (@rals.ro)

Eu cred în forța asta a noastră împreună! Hai să o dăm mai departe!

La mulți ani, Femeie! Tu le poți pe toate! Nu te lăsa întinată pe drumul tău decât de petale de flori!

Sursă foto principală: captură din doodle Google 8 martie 2021

P.S.: Nimic sponsorizat aici, dacă acolo vă ducea gândul. 😉 Toate trimiterile la branduri sunt pur din inițiativă proprie, din aprecierea mea pentru acele lucruri & fapte concrete pe care le fac, în acest context, pentru femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.