My handmade

Click în lista de mai jos, de la începutul paginii, pentru  a ajunge la categoria de produse care te interesează și mesaj prin formularul de contact dacă îți dorești să ai ceva creat de mine. 😉

Pagina Joli Bijou pe facebook

Coliere handmade Joli Bijou

Colier handmade cu cabochon floral și perle de sticlă alb-gălbui, în stil romantic-vintage

Brățări handmade cu iz de vintage

Toate aceste brățări sunt realizate manual din diverse elemente metalice, din mărgele de sticlă, lemn, materiale textile sau / și pietre semiprețioase. Se pot adapta dimensiunile și prelungirile din lanț metalic la încheietura mâinii tale. Comunică-mi ce / cum dorești să fie adaptate.

Brățară handmade „Lecția de muzică” cu cabochoane de sticlă cu motive muzicale și de portativ și elemente metalice de cupru – pentru mâini gingașe și încheieturi firave

Îți propun o brățară handmade, pentru încheieturi gingașe și mâini firave, cu cabochoane de sticlă rotunde amintind de o lecție de muzică și reprezentând note muzicale înșirate pe portativ, cu elemente metalice și detalii de cupru antichizat, în aer vintage.

Circumferință brățară: 18 cm, cu lanț prelungitor de 4 cm.
Diametru elemente cabochon sticlă: 12 mm;
Diametru mărgele metalice: 4 mm;
Se închide cu carabină metalică mică.
Preț: 30 lei

Brățară handmade cu bănuți de sidef alb și trandafir de rășină roz fuchsia, cu pietre semiprețioase de lepidolit

Tot pentru încheieturi subțiri, am pentru voi această brățară romantică și foarte feminină, creată manual în stil vintage, din bănuți de sidef alb, cu trandafir de rășină roz fuchsia, cu sfere din piatră semiprețioasă de lepidolit. Este creată din elemente metalice de bronz antichizat, cu încuietoare fină clasică stil lobster.

Circumferință brățară: 15 cm, cu lanț prelungitor de 6 cm.

Sfere pietre semiprețioase lepidolit: Ø 7 mm.

Bănuți sidef alb: Ø 10 mm; Ø 17 mm.

Trandafir rășină roz fuchsia: Ø 12 mm

Preț: 30 lei

Povestea mea în handmade și Joli Bijou

Povestea mea cu handmade-ul a început acum 10 ani, într-o seară de 27 noiembrie 2008, când, în anul poate cel mai plin de dramă al vieții mele, dar și decisiv, am început jocul cu mărgelele de toate texturile, culorile și formele. S-a întâmplat din nevoia de relaxare, de retragere dintr-o lume tot mai sumbră și apăsătoare în jurul meu. Veneam de la examene și, în loc să dorm, mă relaxa să creez bijuterii lucrate manual.

Practic, prima mea comandă online a fost cu accesorii necesare pentru crearea de bijuterii online; primul meu contact cu… e-commerce-ul a început prin intermediul acestei pasiuni. Iar, mai departe, acest hobby și… Clau mi-au dăruit, chiar de ziua mea, în 8 februarie 2009, primul meu site, un magazin online în care să expun lumii rezultatele muncii mele: www.jolibijou.net, apoi devenit www.jolibijou.ro  Am crescut împreună acest site, dar ne-am crescut reciproc și împreună prin acest site. Și cred că, fără el, nici unul, nici celălalt, nu am fi fost la fel / aici azi.

A fost extraordinar de greu să creez/creăm un nume cu… renume în online-ul românesc pe o nișă deja destul de în plină dezvoltare când am început eu. Dar, foarte multă vreme, Joli Bijou a fost în primele 3 poziții, chiar și pe prima, în căutări în Google, după cuvântul-cheie „bijuterii handmade”.

Însă ce m-a frapat și mi s-a părut de-a dreptul șocant în nișa aceasta au fost „comunitatea”și „suratele” care o creau, care au acționat mai mult decât ca o concurență josnică: erau nenumărate pociri ale numelui de Joli Bijou, bazate pe dezacorduri oribile în principal (JolieBijou, JolieBijoux, JoliBijux, JoliesseBijoux etc. etc.), care încercau nu doar să imite ideea, dar și să crească astfel și în indexarea în Google; copiau modele, nu doar numele de „brand”, astfel încât ajungeau oameni cu care interacționam uneori pe la târguri să reclame și să-mi spună că anumite produse „le-am făcut eu prost”, căci s-au deteriorat (nu erau făcute, de fapt, de mine, ci erau copii); „furau”, pe lângă modele, imagini de produse – fotografiate și editate chiar de mine + nenumărate alte tertipuri și comentarii nasoale în online sau bârfe live care îmi ajungeau, vrând-nevrând, la ureche.

Au fost multe aventuri cu Joli Bijou, un consum de energie și timp groaznic, și, mult timp, am fost foarte înverșunată, oripilată, dezamăgită de marii „artiști handmade”. E o lume extraordinar de frumoasă, dar mai degrabă din afară; când ajungi înăuntru, să o cunoști în facerile sale, multe măști se topesc și lasă să se manifeste fețe oribile. Dar ajungi să te obișnuiești, să te maturizezi, să crești.

Pentru mine, Joli Bijou a fost o oază de salvare, o fantezie de culoare și loc de desfășurat povești și vizual. A fost momentul meu de înșirat pasiunea pentru artă pe care o pusesem mult timp în așteptare. A fost gura mea de aer și frumos în timpuri grele de student sărac, dar și în momente de răspântie ca om.

Pasiunea aceasta pentru handmade și creat mi-a adus nenumărate supărări, dar, totuși, bucurii mai mari, chiar dacă nu atât de dese și în porții mai mici. A fost cu plusuri și minusuri, în întregul său, inclusiv ca magazin online: e extraordinar să te ridici online într-o așa de puternică nișă deja dezvoltată bine, să concurezi cu marketplace-uri ca Breslo, să întreții un magazin cu produse în mare parte unicat sau, în orice caz, în serie mică și foarte limitată. Și totuși am reușit.

Numele Joli Bijou – „bijuteria drăguță”, în franceză – a venit de la o altă poveste reală din viața mea: Bijou a fost primul meu animăluț de companie, un peruș foarte iubit și, la rându-i, foarte iubitor și atașat de mine. Joli am vrut o vreme să se numească al doilea meu animăluț, dar mi-a plăcut foarte mult mai ales în alăturare cu Bijou: suna totul cristalin, ușor de reținut, scurt și era sonor, aparte.

Și uite că povestea mea handmade Joli Bijou nu se oprește aici. Am pus pe pauză o vreme magazinul online, deoarece nu mă mai pot ocupa de el la nivelul la care ajunsese, dar nu renunț la proiect. Este de suflet, prea legat de momente-cheie ale vieții mele. Voi posta aici însă, în această pagină, o parte mare din creațiile mele, pe măsură ce mai realizez ceva nou.

Keep in touch! Pagina aceasta va fi updatată constant! 😉

Cu mare drag,