Black Fridaying 2017… cu pisicile

Black Friday –  daaa, acel eveniment magic așteptat de mai toți ca să își mai capete câte ceva la reducere, oricât de clișeic ar suna. Unii îl blamează, alții îl ridică în slăvi – cam ca în toate, n-ai ce face. 🙂 Dar cu siguranță nu există om să nu-i acorde atenție, să nu-și fi luat ceva de BF sau măcar să-l aștepte ca să vadă care sunt ofertele magazinelor din respectivul an. Unde mai pui că vine perfect înainte de sărbătorile de iarnă, motiv pentru care acoperă adesea și perioada scurtă dinainte de acestea.

În orice caz, pentru unii… mumă, pentru alții ciumă: de către mine și mulți ca mine, care sunt la butoanele unei nișe în dependență de retail (online, mai ales)… e urât și adorat deopotrivă. Dar când e vorba să-i vezi rezultatele, îl aștepți ca pe… Moș Crăciun, stai treaz până nu mai poți de entuziasm ca să vezi ce ți-a adus. 🙂

Nici n-are rost să mai spun ce înseamnă Black Friday pentru mine, cât din suflet și din timp (cu ochii-cepe de nesomn) mănâncă un astfel de eveniment ca să-i fie acordat chiar părți de… suflet și dăruire – a se citi ficați mâncați, nervi întinși la maximum, atenție la orice detaliu și… la fiece link din internetul tău. Dar e și frumos sentimentul!
Dacă te mai numești și un control freak & relentless perfectionist, o să-ți iei înjurături mari și late, și dintr-alea de n-ai mai auzit, dar… ți le asumi și treci mai departe, cu o oarecare – spre mare – siguranță că vor conduce spre bine! 😛

Și dacă până acum un an văzusem cum se derulează anual filmul BîFî, încă de la primul din 2011, de la butoanele propriilor proiecte, de acum un an, a(vea)m să-l descopăr și să îi țin frâiele și din spatele unor pagini mai mari. E al naibii de greu, deși se vede a fi ușor, ca o picătură intr-un ocean. Dar e și incredibil de frumos, cu oameni mișto. Și nici n-aș vrea să fie simplu, nimic nu te crește mai bine decât provocările și experiența rezultată! Pentru că “ce e oceanul dacă nu un infinit de picături”? Pentru că puncte puncte puncte… And I wanna fill into them till the end!

Black Friday începe de regulă la mine cu luni în avans – anul acesta au fost niște luni extrem de grele, și pe plan personal. Iar în zilele când ia startul oficial devine… monstru. E cu pisici…  muuuuulte pisici – la mine vorbă care încearcă cam mereu să substituie pe alea de duh („ce pisicii mei e asta?”, „pisicii mă-tii”, „băga-ți-ai pisicii”, „pisici, pisiiiici” etc.), iar în general evenimentul e simbolizat de… pisica neagră a eMAG, care, fie vorba între noi, nu e deloc cu ghinion. So…
Pentru mine, ziua de Black Friday a început, evident, tot cu pisici (ca de obicei, de altfel), când al meu motan Pușu a hotărât să-mi dea trezirea cu un… gândac puturos decapitat adus la nasul meu pe pernă (ploșniță?!, nu știu cum îl cheamă oficial). Era mândru al meu nevoie mare, gen „ia de aici, uite ce conversie am obținut cu noaptea-n cap de Black Friday”. Anyway, era poate cea mai eficientă trezire după doar două ore de somn în ultimele 2 zile și când așteptam… telefoanele alea importante de 6 și ceva dimineața!

Nu apuci să te uiți nici pe fereastră, te bagi rapid la butoane cu capul greu, mai bagi niște cărbuni, mai pui niște cafea, te mai speli o dată pe față, mai încurajezi echipa, totul e încă în derulare… apoi dai să te îmbraci și auzi în final în pervazul geamului picături de ploaie. Și ca niciodată în viața asta nu te bucuri mai tare de așa vreme, pentru că, hei, vremea neagră aproape ca Black Friday înseamnă ocazii de cumpărături online și reușită deci. Și auzi la știri că mâine fi-va și mai urât și ploios și te apucă cel mai mare entuziasm de pe planetă. Oricât de mult ai urî ploaia.

Și pentru că e o zi cu și despre pisici, alegi să le porți oriunde pe tine, că niciodată pisica neagră nu aduce noroc ca-n aste zile… 😀

Chemi un Taxify (nu mai merge cu Uber, nu vă povestesc acum de ce), nu e nimic disponibil, nici mașini de-alea cu Baby Seat (altă poveste, v-oi spune și de-asta). Aia e, dai în aplicație la Star Taxi – Dumnezeu cu mila! Și te trezești într-un taxi cu un moș care vorbește întruna, în timp ce tu dai mailuri, planifici schema zilei cu ochii în gură: el se plânge că e aglomerat, că e vremea câinoasă, că sunt imbecili în trafic (în timp ce el respectă – da, da!(?) – toate regulile), că mai ales tre’ să te lase pe Puțul lui Zamfir, că de cât să te țină și el în trafic, „mai bine cobori tu în capătul străzii și ajungi la timp unde ai nevoie”, că „Doamneee, la câte firme sunt acolo, ce urâtă e strada aia!”, „că…” – nu mai are rost, ajungi în apropiere și-i spui omului „Lăsați, am aripi, zbor eu unde-mi trebuie, nu mai intrați nicăieri pe străzi!”.

Acolo mai bagi cărbuni toată ziua până peste ora 19, dar ești entuziasmată de oamenii din jur și ai cel mai mare zvâc de energie, de parcă ai fi fost doar în hibernare până aci.  Nu ai timp să comanzi nimic, deși ți se scurg ochii după atâtea, așa că rogi apropiații să o facă. 😀 (Mnah, un Black Friday ar trebui să fie și pentru oamenii din spate, ăia de îi bagă cărbuni, gen Revelionul Ospătarilor, cum spunea Clau odată. Am înțeles că va fi unul în magazinele fizice, ăla American, săptămâna viitoare, mai ales la ăștia mari, ca Inditex, daaar… urăsc aglomerațiile din malluri, așa că voi zice pas.)

Vii acasă apoi și tragi un zâmbet larg și tâmp în RATB, de se uită toți ciudat la tine, când auzi vorbindu-se la telefon: „Intră și tu la eMAG, sau la Flanco sau la Altex – caută și tu ceva că e Black Friday! Nu, măă, intră online că ai mai mari șanse să le prinzi, că online e Black Friday mai tare, măăă, așa în magazine până te miști, până se mișcă și alții… Da, da, intru și eu pe seară, dar intră tu de acum, repede! Cum până când? Până când e vineri, măă!”

Acasă te întâmpină tot pisicile, și te așezi jos lângă ele, să se simtă fericite – doar e vineri, e ziua lor! Întregești grupul de pisici simbolice. Și încă nu te pui în pat, mai aștepți ora 00:00, pentru că, hei, trebuie dezactivate niște treburi, nu merge așa… din ce film crezi că vii? Black Friday se încheie abia atunci. :)) Sauuu… nu?

Apoi te arunci în pat după un Black Friday lung de zile și îți dai seama că și fantomele se sperie de mutra ta. Știind că urmează un weekend „de vis” (a fost, dar la propriu), cum mi s-a tot urat zilele astea! Și te trezești cu noaptea-n cap din obicei deja, nu reziști să nu mai arunci un ochi să vezi ce a mai adus acest Moș Crăciun Negru, apoi te re-arunci în pat, și lași pisicile să se așeze cum vor ele – și pe fața ta!

 

Well, de acum vă zic, am forță să sparg și avioane, nu-mi stați în cale! 😀

To my legendary TEAM (și celor mai puțin vizibili zilele astea, dar mereu cu sufletul, celor care „sunt cu mine și când nu sunt lângă mine”), mă înclin și vă cuprind! ❤ You DID it & (still) do it  s p e e c h l e s s l y  și vă promit că de acum vom lucra cu gândul că Black Friday ăsta e… în fiecare zi! 😉

Celor care merită pe deplin și care m-au lăsat fără cuvinte, le transmit felicitările infinite! Nu există diferențe între voi, ați fost magnifici, colosali! TOȚI! Și sunt cea mai fericită să lucrez cu VOI! #totmaibuni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.