Caut două comode și sunt destul de greu de găsit pe placul meu :)

Trebuie să recunosc: la unele aspecte ce țin de designul unor piese de mobilier, eu cu al meu nu ne prea împăcăm.

De ce e greu să găsesc o comodă pe stilul meu?

Găsisem eu o comodă faină pentru dormitor, era și din lemn masiv, cu aspect învechit (pe stilul meu), se potrivea și din punct de vedere culori, dar nu i-a plăcut lui. Bine, era și mai costisitoare, dat fiind și faptul că era dintr-un lemn masiv. Iar până să ne hotărâm noi între noi asupra ei, a ieșit din stoc.

Sinceră să fiu, de când ne-am tot mutat și am tot renovat/mobilat în ultimii ani locul unde am stat, mi-am pierdut energia și răbdarea când vine vorba (și) de mobilier, motiv pentru care vreau neapărat să am, de acum încolo, niște piese de calitate, din lemn masiv eventual, pe care să nu le schimbăm prea des.
Doar că asta vine și cu niște costuri, sunt conștientă, pe care nu le putem susține deodată, exact atunci când găsești și piesele potrivite.

(Dacă ar fi însă vorba doar de mine și ce mi-aș dori eu, ar fi mai simplu să îmbin și aspectul, și calitatea, și costul mai mic, dar ar implica și ceva mai mult efort din partea mea, lucru care nu m-ar deranja dacă aș avea timp – îmi plac DIY-urile și mă relaxează să pun în practică multe idei ce țin de design interior, problema e timpul, când ai full-time job și îți rămâne doar weekendul ca să faci atâtea: aș lua piese de mobilier vintage / retro, din lemn masiv, și le-aș recondiționa pe stilul și cromatica dorite, să le dau și „a second life”. Ador asta!)

comodă albă în stil art deco
Comodă în stil vintage pe care aș alege-o – tipul de comodă la care aș vrea să ajung dacă ar fi să recondiționez și să vopsesc o astfel de piesă veche de mobilier / second hand.

Până acum, ca să împac și capra și varza, ca de obicei, am căutat comodele dorite doar pe Google și în unele magazine de mobilă pe care le urmăresc de regulă, mi-am făcut niște liste, dar nu am dat de „acea” comodă care simt că se potrivește cel mai bine spațiului nostru.

În ce privește căutarea pe Google, să știi că lucrurile nu au funcționat prea bine pentru mine, pur și simplu rezultatele căutării nu au returnat, foarte precis, ceva care cât de cât să sumarizeze ce aș fi vrut eu, măcar în linii mari. Mi-a fost greu să cred că, totuși, nu există prea multe opțiuni pe piață, mai ales online, în ce mă privește. De fapt, realitatea e că nu ajunge să cauți doar pe Google, și să nu te oprești niciodată cu a ta căutare doar acolo.

Cum am ajuns să-mi creez o listă finală de comode din care să-mi aleg

Mi-am amintit atunci de Favi.ro – „motor căutare mobilă”. Fiind astfel intitulat sloganul lor, mi-am zis că sigur acolo găsesc răspunsul, mai ceva ca în Google. Pentru că este structurat pentru căutările pentru mobilier – direct la țintă deci, fiind un agregator de astfel de produse, mai specific organizate. 😉

Practic, mi s-a schimbat orizontul, din momentul în care mi-am amintit de Favi și am început să-mi mut atenția și căutarea acolo. Nu doar că am descoperit noi modele de comode, dar și magazine cu mobilier de care habar nu aveam.

Ca într-un magazin online, și aici ai produse recomandate în funcție de stilul produselor pe care le-ai urmărit, ai posibilitatea de a-ți marca favoritele și a-ți crea astfel liste de preferințe, după nevoi, dar trebuie să îți creezi cont pentru acest lucru întâi – cu adresa de mail sau prin conectarea cu contul tău de Facebook. Poți filtra după mai multe tipuri de comode și forme și dimensiuni sau chiar și după informații de tipul beneficiilor ca „livrare gratuită”, „la reducere” ș.a.

Cred că m-am hotărât asupra comodelor. În sfârșit 🙂

Ei bine, tot cercetând stilurile de comode pe placul meu găsite aici, dar și magazinele descoperite în cadrul motorului de căutare pentru mobilă Favi, am reușit în sfârșit să mă apropii, tot mai mult, de ceva mai… palpabil, în ce privește stilul de comode pe care le „vânam” eu, pentru fiecare din ambele spații în care avem nevoie.

Iată mai jos un exemplu pentru o comodă de care aș avea nevoie în dormitor, în funcție de spațiul pe care trebuie să îl ocupe, pe stilul camerei și… al meu, un shabby chic cochet. 🙂

comodă în stil shabby chic din lemn cu aspect de patină

În ce privește comoda de care aș avea nevoie pe un perete gol dinspre hol, de care spuneam inițial, în urma căutărilor de până acum, m-am oprit momentan la aceasta:

comoda-cu-3-sertare-chic-sertare-pe-sine-soft-close

Ambele comode de asupra cărora m-am oprit până acum, din imaginile de mai sus, sunt create în stil romantic shabby chic, rustic englezesc, din lemn masiv. Revin cu impresii după ce ne vom achiziționa comodele și să vă voi arăta și poze cu ele în… spațiul meu. 🙂 Între timp, mai cercetez niște piese de mobilier pe Favi. 🙂 Dacă tot am început…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.