25 de conturi de Instagram de urmărit pentru rețete și inspirație în gătit

Mvaai, atâtea idei de rețete faine și de mese le-am aflat de pe Instagram! Și am descoperit astfel o sumedenie de conturi care merită urmărite ca să te inspire pentru mesele zilnice, din culturi diverse.

woon.heng

Dacă ești mare fan mâncare asiatică, sigur te va bucura, ca și pe mine, acest profil de Instagram.

Fiecare postare e super tentantă și apetisant de atractivă + că e însoțită de rețete foarte bine explicate, adică ai genul acela de postări ample, explicative, necesare la acest tip de alimente, din alte culturi.

Aaa, și am văzut că propune inclusiv o rețetă de frunze de varză umplute ca sarmalele de la noi. 🙂

Sunt foarte bucuroasă că am descoperit acest cont și, dacă îți place să gătești, și mai ales dacă ești fan mâncare asiatică, sigur te va încânta și pe tine.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Crispy bottom Veggie Buns😍 – made with a simple no yeast dough & filled with crunchy green beans😋. Tag some friends & check my stories on how to make them😊. Sending loads of healthy vibes✨on this beautiful Saturday. Best, WoonHeng⁣💕 ⁣ Recipe (makes 10 buns)⁣ 🌱Dough ⁣ – 300g [~2 1/2 cups] all-purpose flour (see notes below if using cups)⁣ -175ml [3/4 cup] hot boiling water⁣ – pinch of salt⁣ 🌱Filling:⁣ – 1/2lb (250g) green beans, chopped⁣ – 16oz firm tofu, pressed & mashed⁣ – 1 small carrot, finely chopped⁣ – a handful of chopped cilantro⁣ – 2 teaspoons toasted sesame oil, 1 teaspoon salt, a few shakes of white pepper⁣ 🌱Other ingredients: oil for cooking, sesame seeds, chopped green onion⁣ ⁣ ✅To make the dough, mix flour & salt in a large bowl until well combined. Make a well in the middle & pour in hot water. Using a spatula, fold in all flour until a shaggy dough forms with no dry spots of flour in the bowl (if it does, add cold water, 1 tablespoon at a time). Transfer flour to a cleaned surface & knead until a smooth dough forms, about 10mins. Cover with a damp towel & rest for 30 mins.⁣ ✅Meanwhile, place tofu in a cheesecloth bag & wring out all the liquid. Saute chopped green beans with 1 teaspoon oil in a pan for about 1-2 mins. Add green beans into a bowl along with tofu, carrot & seasoning ingredients. Mix well & divide the mixture into 10 portions & form it into a patty-like shape.⁣ ✅When ready, dust flour on the surface, roll dough into a log & divide into 10 equal balls.⁣ ✅To assemble, take one dough, flatten it with your palm & roll into a wrapper, about 4.5 inches diameter by keeping the middle part thicker Place one filling patty in the middle & pleat to seal. Dab the smooth side with water then gently press in some sesame seeds.⁣ ✅To cook the buns (baked/pan-fried), see comments section👇🏻…⁣ 📝Note: To measure flour in the cup, I used the spoon & sweep method. Spoon flour into a standard measuring cup, then level the top with a knife without packing the flour, which I had about ~63g in 1/2 cup. . . . . . #bao #greenbeans #生煎包 #crispybottoms #dumplings #f52grams #sgeats #bestofvegan #包子 #makesmewhole #dimsum

O postare distribuită de WoonHeng ❣️🌱 (@woon.heng) pe

christieathome

Tot cu rețete în mare parte asiatice, ai și acest profil de Instagram. Eu iubesc acest tip de mâncăruri și îmi lasă gura apă de fiecare dată când văd acest profil.

@christieathome mă determină să intru în bucătărie să îmi fac și eu preparate ca în Asia (și nu numai), când mi se face dor de mâncarea de acolo.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Did you know that Oyster Mushrooms boosts brain health? They’re rich in many of the nutrients believed to enhance brain function. Niacin, for example, has been shown to protect against Alzheimer’s disease and cognitive decline in older adults in clinical research. So load up with my vegetarian Mushroom Yaki Soba Noodles [Recipe LINK in bio]. This noodle dish is so tasty for lunch or dinner and perfect for leftovers! . . . #deats:  onion, carrot matchsticks, red bell pepper, orange bell pepper, black oyster mushrooms, green onion, napa cabbage leaves, organic smoked tofu, avocado oil, black pepper, Yakisoba Noodles, organic cane sugar, organic soy sauce, vegetarian oyster sauce, organic ketchup, vegan Worcestershire sauce . . Source: @drjoshaxe . #eatwelllivewell #healthyish #nourishyourbody #simpleingredients #nourishingtraditions #healthyeatingideas #foodforhealth #healthyfoodideas #eatwholefoods #nourishingfood #bodyfuel #foodforfuel #goodcarbs #healthycarbs #eathealthybehealthy #balancednutrition #feedyourbody #flatlaytoday #japanesenoodles #japanesenoodle #asianfoodporn #asianrecipes #ilovenoodles #yakisoba #asiannoodles #noodleslover #recipeshare #easymeal #easyfood

O postare distribuită de recipe blogger + photographer (@christieathome) pe

halfbakedharvest

Aaah, ador acest minunat profil de instagram al unei bloggerițe din afară! O sursă inepuizabilă de idei de preparate și rețete. Yummy!

Îmi place că fotografiile preparatelor sale sunt puse în context, te fac să muști, pur și simplu, din ele. Au un decor adorabil.

lauralaurentiu

O bănățeancă autentică și un bucătar fără cusur, Laura Laurențiu are un profil de Instagram pe măsura muncii sale. O urmăresc de pe la începuturile mele în Insta, de vreo 3 ani și încă, shame on me, nu i-am încercat rețetele. 🙈

Laura Laurențiu e blogger, vlogger și a scris și o carte de rețete – un om al bucătăriei complet, adaptat vremii. Zic de Insta-profilul ei, pentru că acolo am văzut o serie de preparate care sunt de gospodării tradiționale românești, vechi de decenii. Are și multe rețete de prăjituri cum ne făceau mamele și bunicile. 😉

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Dragilor, vă invit să participați la un concurs și să descoperiți rețeta video de Doboș – prăjitură, cu exact aceleași elemente ca tortul Doboș, dar nu la fel de înaltă, numai bună de servit în porții mici, pe platourile cu prăjituri asortate. Concursul este organizat de partenerii de la @covalact_de_tara și are cel mai frumos scop, acela de a ține apropiați de cei dragi prin gustul unor rețete de familie care să ne aducă aminte de ei. Însăși Coana Chiva de la #covalactdețară a creat platforma concursului, unde vă provoacă să încărcați imagini cu preparatele făcute după propriile voastre rețete de familie. Toate detaliile concursului le găsiți la linkul: https://www.retetedestatacasa.ro/ #lauralaurentiu #retetalauralaurentiu #prajituradecasa #retetedeprajituri ##prajituradobos #dobostorta #dobos #dobostorte #dobostortecake #classicpastry #classiccakes #classiccakerecipe #famouscakes #frommyoven #frommyovenwithlove #videocake #prajituradinbanat #bucatariabanateana #yummytm

O postare distribuită de Laura Laurentiu (@lauralaurentiu) pe

tastebazaar

La @tastebazaar, vei găsi o sumedenie de idei și rețete pentru preparate irezistibile, de la o complexitate scăzută până la una destul de mare, în realizare. Adică de la popularele budinci de chia până la… pâine și alte preparate tradiționale românești.

Are și blog, unde îi găsești rețetele cam la orice preparat care ajunge pozat pentru Instagram. 😉 Dar, în general, rețeta e chiar la postare, în textul care însoțește fotografiile. 🙂

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Ce părere aveți de acest semifreddo cu fistic și zmeură, credeți că s-ar potrivi în meniul vostru de Paște? Eu zic că ar fi atracția principală pe orice masă festivă și o să fiți surprinși de cât de simplu se prepară. Are două straturi de înghețată de mascarpone și frișcă, unul cu zmeură și celalalt cu cremă de fistic delicioasă de la @bioup.ro. Când am gustat prima dată această cremă, mi-a venit instant în minte gustul înghețatei de fistic din Italia, așa că am vrut să o reproduc. N-am vrut să mă complic cu mașina de înghețată, așa că am făcut un semmifreddo cu straturi de cremă și blat de pandișpan, iar înghețata a ieșit cremoasă și fină, fără ace de gheață. Crema de fistic, dar și orice alt produs de pe @bioup.ro beneficiază de discount de 15% cu codul „Andreea15” până pe 12 aprilie. Rețeta: 2 ouă 5 linguri de zahăr 2 linguri de făină 500 gr mascarpone 400 ml smântână lichidă rece 3 linguri de zahăr pudră 150 gr cremă de fistic Bio Bronte 50 gr miez de fistic crud 200 gr zmeură Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă. Se adaugă 2 linguri de zahăr și se mixează până când se obține o spumă tare. Se amestecă gălbenușurile în compoziție. Se încorporează ușor făina, cu o spatulă. Se toarnă aluatul într-o tavă de chec cu hârtie de copt și coace pentru 25 min. Când e gata, se lasă la răcit și apoi se taie în două straturi. Zmeura se fierbe cu 3 linguri de zahăr până când zeama scade și se obține un gem. Se strecoară printr-o sită, pentru a elimina sâmburii. Se mixează smântâna lichidă pană când se întărește ușor. Se adaugă zahărul pudră și se mai mixează până se formează o frișcă. Se încorporează și mascarpone. Se împarte crema în două vase. Într-unul se adaugă crema de fistic, se omogenizează și apoi se adaugă fisticul tocat. Se pune o folie de plastic într-o tavă de chec. Se toarnă compoziția cu fistic și se bagă la congelator o oră. În frișca rămasă se adaugă sosul de zmeură și se omogenizează. Se scoate tava din congelator, se pune deasupra o bucată de pandișpan apoi se toarnă crema de zmeură și se pune și a doua bucată de pandișpan. Se acoperă tava și se bagă la congelator încă 8 ore.

O postare distribuită de Andreea Grecu (@tastebazaar) pe

prajiturela

Deși numele profilului te-ar putea induce în eroare, la @prajiturela pe Insta nu găsești doar rețete și inspirație-gârlă pentru deserturi, ci și o sumedenie de alte idei de preparate – fel principal ca pentru prânz, cină, pâine, brunch-uri.

E foarte tare acest profil și ador să stau cu ochii pe el. 😀

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Trecem printr-o perioada fara precedent, drept pentru care nu stim cum sa reactionam. Unii dintre noi cumpara ulei si conserve, altii cumpara faina si… toata drojdia. 🙃😐#rasuplansu⁣ ⁣ Magazinele au anuntat ca au stocuri, nu avem de ce sa ne facem griji. Problema e ca cei care cumpara sunt mai rapizi.. si poate mai putin chibzuiti decat lucratorii din magazine. ⁣ ⁣ Cineva mi-a cerut ieri reteta chiflelor fara drojdie si asa mi-a venit ideea sa filmez reteta sa va arat cat de usor de fac. ⁣ ⁣ Cateva ingrediente de baza, 5 minute amestecat, 10 minute asteptat, 20 minute (nu 10 cum am scris pe video) copt si gata chiflele pufoase si gustoase.⁣ ⁣ Va tenteaza? 😉⁣ ⁣ Ingredientele si restul detaliilor sunt pe blog. Link in descrierea profilului sau pe blog 🔍”chifle rapide” ⁣ ⁣ #chiflerapide #chiflefaradrojdie #chiflecuiaurt #prajiturela #rapidsigustos

O postare distribuită de Mihaela Sava 🌈 (@prajiturela) pe

violeta.pasat

La bază un blogger care scrie în engleză pentru o audiență destul de vastă, profilul de Instagram violeta.pasat e o sursă de inspirație pentu orice pasionat de gătit deserturi.

De pe blogul ei ajungi ușor la canalul său de Youtube cu aceleași rețete, unde vezi foarte clar cum prepară fiecare desert. Deci nu ai scăpare: te însoțește la orice pas, ca să înveți și tu să faci odată desertul ăla după care tânjești! 😀

Nu ai cum să nu-i cedezi: fotografii „apetisante”, clare și atractive, îți oferă idei de rețete nenumărate – de la deserturi la cuptor până la cele în tigaie. Lov-a-ble!

Pe mine, recunosc, m-a cucerit de la prima instaphoto cu pasteis de nata portugheze. 🤤

noridefaina

Vaaai, aici am văzut prima oară pe Instagram niște choux-uri perfecte, mai ceva decât la cofetărie. Dumnezeule! Am dat hit la butonul de „Follow” în secunda doi!

Încă nu mi-am făcut timp să încerc acele choux-uri, dar recunosc că profilul @noridefaina mă inspiră la maximum! Rețete tradiționale românești, dar și franțuzești sau mai departe de atât, fiecare cu dificultatea sa… majoritatea se regăsesc în story-urile din highlight-urile profilului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Choux au craquelin ✨. Ii vedem peste tot si tanjim dupa ei… Da, necesita timp insa ingredientele sunt unele accesibile, iar daca se respecta gramajele sunt perfectiunea intruchipata🤤. Este desertul pe care eu il fac cel mai des, cumva am facut o obsesie 😱 pentru ei: le pun diferite ingrediente in plus in craquelin, ii fac diferite dimensiuni sau in crema de baza adaug lamaie, unt de arahide, caramel sau crema de branza. Se poate adauga aproape orice aroma in crema, iar in craquelin se poate adauga fistic macinat, alune de padure, mac… ✨orice. Reteta o gasiti in sectiunea de IGTV. Are multi pasi, insa daca o faceti o data, trust me o veti repeta 100% ❤️. ☁️Recipe credits: choux pastry – @cloudykitchen | filling – @mihai.gateste | craquelin – @antonio.bachour. PS.: astept poze 🙋🏻‍♀️ #noridefaina #chouxaucraquelin #chouxpastry #bakingfromscratch #keepcalmandbakeon #chocolatechoux #forrestfruitcream #thebestdessertever

O postare distribuită de Irina Palan (@noridefaina) pe

beautyandlifestyle_by_luz

Nu de puține ori se spune că mâncarea trebuie să arate și bine, ca să ne atragă să gustăm. Ei bine, profilul de Insta al britanicei Luz, @beautyandlifestyle_by_luz o demonstrează cu excelență.

Flori, fructe și legume colorate într-un curcubeu original de îți vine să te muți într-o livadă sau în țările calde, instant. Asta găsești la ea.

Știu, multe nu le poți numi nu știu ce preparate „gătite” sau elaborate, dar profilul ei e o inspirație constantă pentru mic-dejunuri, idei de băuturi colorate și naturale, platouri cu fructe, salate și mai tot ce implică o masă cu fructe și legume tentante. Totul e curcubeic la ea!

 

bakedambrosia

Aici, de data asta, după cum transmite și numele profilului, vei găsi sursă de inspirație pentru tot ce implică procesul de coacere la cuptor. Spre deosebire de unele profiluri prezentate, care nu postează doar ceva bazat pe ceea ce le desemnează numele.

În fine, la @bakedambrosia găsești atât de multe rețete: de la torturi până la checuri și pâine. În spatele ei e bloggerița de origine greacă Angelina Papanikolaou.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

what are your family’s holiday cookie traditions? we have quite a few, and kourabiedes are always included! these traditional Greek Christmas cookies are melt-in-your-mouth buttery cookies full of roasted almonds and covered in powdered sugar ❄️ link to full recipe is in my profile. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ https://www.bakedambrosia.com/kourabiedes-greek-christmas-cookies/ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #thebakefeed #feedfeed #feedfeedbaking #f52share #bakersofinstagram #damnthatsdelish #foodfluffer #foodvideo #foodphotographer #foodblogger #prettyfood #mywilliamssonoma #kourabiedes #kitchn #cookies #foodblogfeed #rslove #tohfoodie #bhhfood #imsomartha #baking #bobsredmill

O postare distribuită de Angelina Papanikolaou (@bakedambrosia) pe

diva_in_bucatarie

Printre primele profiluri de Instagram pe care am început să le urmăresc pentru rețete și inspirație în bucătărie, se numără și acesta, cu nume atât de original și atractiv: @diva_in_bucatarie.

Da, măi, că nu trebuie să fim femei la cratiță dacă intrăm în bucătărie. Ba din contră, să le dăm peste nas multora cu preparatele noastre și să le scoatem „wow” oricând.

Cam pentru orice ai vrea să gătești, te ajută acest profil de Insta:

Aaah, vezi că rețeta de „nuci” ca mai sus o găsești și la mine AICI – vezi care ți-e mai la îndemână. 😉

masainfamilie.ro

Cam din aceeași serie cu diva_in_bucatarie, ca tematici și stil de rețete, și, la fel, cam printre primele profiluri pentru gătit descoperite de către mine, masainfamilie.ro e musai de urmărit cam pentru orice masă elaborată.
E o plăcere să-i vizitez profilul de fiecare dată și da, oricărui gurmand îi lasă gura apă! Multe rețete pentru ce postează le are pe blog, dar și în highlights din profil. 😉

pancake_planet

Mai degrabă food photographer, pentru că gătește și pune în contextul potrivt în fotografiile sale orice preparat culinar realizat, @pancake_planet rămâne pentru mine o sursă de inspirație în materie de gătit, dar și de fotografie pentru mâncare. 😛

În plus, la ea pe profil, face trimiteri și către profilurile din domeniu care i-au inspirat preparatele și alegerile culinare din fotografiile postate. Good, good, ne bucurăm de aceste recomandări și tot așa descoperim noi și noi rețete și urse de inspirație pentru timpul din bucătărie. 🙂

 

Vezi această postare pe Instagram

 

It’s amazing what you can do with only two egg whites 💛 like these forgotten cookies inspired by @nigellalawson and @mihai.gateste 🤗 you can add any crushed nuts that you love, maybe some nutella like I did 🙈 and next morning you’ll have the perfect meringue cookies 🤗 and yes, I put on a spring dress so I can feel more of this beautiful season in the house too 🌾 . . . #pancakeplanet #foodfluffer #foodphotographers #firstweeat #hautescuisines #mywhitetable #beautifulfood #tv_stilllife #isolationcreation #seasonalfood #still_life_gallery #tv_neatly #food52grams #myquietbeauty #global_ladies #ourfoodstories #thebakefeed #iamsomartha #flatlaytoday #eattheseasons #eatcaptureshare #bakeitforward #bakingfromscratch #bonappetitmag #saveurmag #deliciousfood

O postare distribuită de Adina Chitu (@pancake_planet) pe

adihadean

Oooh, blogul lui Adi Hădean a fost o sursă de inspirație pentru mine de muuult timp, de când nici nu era cunoscut la TV și la radio. De fapt, de când nu se mutase încă din Cluj.

Nu mai spun că am învățat multe lucruri de bucătăreală de la el, prin urmare, hmm, nu se putea să nu-i urmăresc și profilul de Instagram și să-l includ în această listă. 🙂

În plus, mai nou s-a apucat și de vlogging pe YouTube și, alături de alți chefi, e implicat în proiecte #solidarsocial, care asigură mese calde cadrelor medicale în aceste vremuri grele de epidemie. Thumbs up!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#pork #bread #iron #fire

O postare distribuită de Adrian Hadean (@adihadean) pe

chef_joseph_hadad

Tot un mare chef de admirat, urmărit și urmat exemplele, inclusiv pe Instagram, e și Joseph Hadad. Am avut ocazia să mănânc și la restaurantul său, CAJU, și… maaamă, pălăria jos complet! Abia aștept să repet experiența.

Cum admir mult unii oameni pentru ce se pricep ei să facă mai bine, normal că dau follow și profilului lor de Insta, ca să mă inspire și pe mine să fac ca ei. 😀

Mai nou, chef Hadad face și vloguri de gătit, pe YouTube. Go, go!

 

Jurnal Dulce

Tot cu un nume care te induce puțin în eroare, dar cu un loc plin de rețete de tot felul, nu doar deserturi – multe tradiționale și cu care am crescut toți, @jurnaldulce nu are cum să nu-ți ia ochii.

Pe blogul autoarei, găsești mai multe rețete. Și cu greu te poți abține să nu încerci și tu… 🙂

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Hello, lovelies! Astăzi vreau să vă aduc aminte de crema asta de portocale/ orange curd, pe care am folosit-o la rețeta de brioșe postată săptămâna trecută. Este de-li-cioa-să! ❤ Puteți experimenta și cu lămâie sau lime și sigur mai merge și cu alte fructe. Am trecut portocalele pe listă, pentru următoarea ieșire la cumpărături și voi mai face o tură, pe care o voi păstra în frigider, pentru viitoare pancakes sau nicecream sau creme. 🤤 Vă las mai jos rețeta, poate vreți să o încercați. Și nu uitați să dați save, ca să o găsiți mai ușor. ❤ Orange curd: 120g suc de portocale 2 ouă 100g zahăr Coaja de la 1 portocală 150g unt tăiat cuburi – eu am folosit untul @elleetvirero Se pun toate ingredientele într-o oală, mai puțin untul. Se pune oala pe foc și se amestecă încontinuu aproximativ 5 minute, până când se îngroașă compoziția. Se ia de pe foc și se adaugă untul treptat, până când se omogenizează crema. Dacă vreți orange curdul mai fin, folosiți mixerul vertical pentru câteva secunde. Turnați într-un borcan și lăsați la rece. Savurați alături de dulciurile preferate! ❤ . . . #jurnaldulce #firstweeat #eeeeeats #onthetable #tablesituation #tastethisnext #tastemade #foodglooby #foodspotting #foodprnshare #foodstyling #seekthesimplicity #beautifulcuisines #eatgoodfeelgood #kitchn #hautecuisines #foodphotography #foodoftheday #tv_community #ig_bucharest #foodfluffer #bucharestdesserts #gloobyfood #foodbloggerlife #igromania #igersbucharest #orangecurd

O postare distribuită de Jurnal Dulce (@jurnaldulce) pe

delicious_romania

Un profil care vine cu o sumedenie de idei de rețete tradiționale românești, dar nu numai sau nu întru totul – sunt printre ele și preparate care nu-s chiar de la noi din țară, dar sunt mereu puse pe mesele de sărbători ale românilor.

Leșini de poftă când vezi fotogarfiile, dar cel mai bine te sfătuiesc să le urmărești rețetele mai departe pe blog, ca să pui și tu în aplicare și să nu rămâi doar cu pofta. 😀

bakewell.ab

Un profil simplu și curat din punct de vedere al imaginilor, al unei bloggerițe din România. Găsești rețetele preparatelor ei și în story-urile din highlights.

Nu te inspiră doar pentru preparate la cuptor, ci și pentru mic-dejun, salate, băuturi. Miiamm!

plantd.co

Acest profil e, de fapt, reprezentat de un publisher cu rețete vegane (de fapt, întreținut de o comunitate de vegani). Toate preparatele propuse sunt 100% de proveniență vegetală, după cum sugerează și numele.

Nu e deloc rău ce găsesc acolo, unele arată senzațional și, atât timp cât ne face să mâncăm sănătos și să mai luăm o pauză de la mâncărurile grase, cu carne, e un profil util. Pentru vegani, nu mai încape îndoială, clar îl recomand. 😉

 

earthofmariaa

Tot un profil ideal pentru vegetarieni, întreținut cu rețete ale unei youtuberițe. În video-urile sale de pe YouTube vei găsi, pas cu pas, cum poți prelua și tu rețetele și să le transformi în preparate delicioase și, mai ales, sănătoase.

Un profil ideal pentru o cură de detox, când vrei să iei o pauză de la carne. Sau dacă deja ai luat de mult pauza și deja ești vegetarian. 😉

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Who wants some homemade dumplings?! I had a lot of fun playing around with this recipe and while it’s not quite where I want it to be yet, I’ll be sure to share once I perfect it (gotta love the recipe testing process when it involves eating copious amounts of dumplings). How are you all spending your Wednesday? I’m working on a couple blog posts this evening and will try to get an early night! Sending love 💚 • • • • • #veganfood #dumplings #vegandinner #veganeats #healthyfoods #plantbased #veganlifestyle #eatwell #goodmoodfood #foodstyling #bestofvegan #veganlife #homecooking #beautiulcuisines #vegano #veganinspo #veganblogger #veganfoodpics #foodiesofinstagram #eattheworld #thenewhealthy #eatyourveggies #vegetarianfood #poweredbyplants #letscookvegan @bestofvegan @worldwideveganfood @vegolab @thrivemags @veganvultures

O postare distribuită de Maria Gureeva (@earthofmariaa) pe

theveganbuzz

Tot o inspirație pentru vegani, dar nu numai, acest profil îți oferă inspirație grozavă pentru multe mâncăruri, dar și rețete ușoare, easy-peasy, pentru mese rapide și gata imediat, când foamea e mare. 🙂 Îmi vine să le încerc pe rând pe toate. =))

Ba mai mult, @theveganbuzz îți oferă trimiteri și către o multitudine de alte profiluri cu rețete și preparate delicioase, pentru orice gust.

Eu de aici am aflat de primul profil de Insta recomandat, @woon.heng. 😉

 

Vezi această postare pe Instagram

 

MERRY CHRISTMAS!!!! ❤️ To all of the wonderful friends and followers of @theveganbuzz ❤️ We love you and wish you the very best for Christmas and the New Year ahead!!! .⁣ .⁣ * MUSHROOM AND LENTIL WELLINGTON *🤩🤩 ⁣ .⁣ . ⁣ Follow ❤️ and Find the amazing recipe and original 📸 HERE ➡️ : @aliceeatsgrass ⁣.⁣ Follow @theveganbuzz NOW for more daily vegan inspiration 🤩⁣ Follow @theveganbuzz 😍👌🌱⁣ #theveganbuzz⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ ⁣ #christmasvibes #christmas2019 #veganhealthy #dailyvegan #mushroomwellington #veganchristmas #christmas #vegane #veganmovement #veganaustralia #vegandishes #instaveganfood #yesitsvegan #veganfoodlove #whatvegankidseat #eatplantsnotanimals #plantfueled #whatveganeat #vegankitchen #dairyfreelife #vegancomfortfood #poweredbyplants #veganismo #veganshare #foodaddict #govegan #comfortfood #vegancomfortfood #christmasdinner

O postare distribuită de theveganbuzz (@theveganbuzz) pe

 

cristina.andrei

Destule rețete interesante, elegante sau unele rapide și arătoase, deși la prima vedere, par greoi de realizat – sunt la @cristina.andrei

Rețeta ei de lipii naan (la bază, de origine indiană) mi-au atras atenția spre profilul ei. Dar am văzut că a propus și altele mișto: brânză feta cu ardei la cuptor – un meze grecesc; supă-cremă de țelină într-o combinație inedită; rețete care implică leftovers (pentru a reduce food waste-ul). Motiv pentru care am apăsat butonul de „Follow”.

nutriitional

Acesta e un profil de Insta care repostează postări de la alte profiluri pentru gătit, pentru inspirație.

De aici am aflat de atâtea alte profiluri de Instagram internaționale care merită urmărite pentru rețete și idei de gătit.

Unele fotografii nu doar că arată delicios, dar sunt și ușor de urmărit mai departe pe profilurile de unde sunt repostate, pentru a afla rețetele rapid și a putea și tu să le pui în practică.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🥑🍤 Fresh Lemony Shrimp + Avocado + Tomato Salad 🌱🍋 . ✅ Save this recipe for later to make 😋 ✅ Tag someone who loves healthy food👇🏼 ✅ Follow @nutriitional 🌱 . By @cleanfoodcrush . This SUPER FRESH tasting chopped salad has a good balance of protein and healthy fats to keep us satisfied for hours! Use mixed colors of cherry tomatoes if you can to give this a really beautiful touch! Think about doubling or tripling this salad recipe for your upcoming parties or get-togethers. You can prep your salad ahead, it stays well in the fridge for a few hours, and flavors actually combine and blend even better after a few hours. Your avocado should stay nice and green for a while if it’s really coated in the lemon juice/oil mixture. . . makes about 3-4 servings Ingredients: 1 lb. raw shrimp, peeled and deveined 2 Tbsps olive or avocado oil, divided (I use avocado oil for cooking, and olive oil as the drizzle/dressing) 1-2 fresh garlic cloves, minced or pressed 2 large avocados, diced 8 oz. mixed cherry tomatoes, cut in half 1 green chili, seeded & sliced a good handful of fresh cilantro or flat-leaf parsley leaves, chopped 1 large fresh lemon, both juice and zest of sea salt and fresh ground black pepper Instructions: Heat one tablespoon of oil in a large skillet over medium-high heat. Add shrimp, and minced garlic, then cook for 3-4 minutes, or just until shrimp turns pink and is no longer translucent. Season shrimp with sea salt and pepper to taste, remove from heat. In a large bowl add cooked shrimp, chopped tomatoes, diced avocado, sliced chili, and chopped cilantro leaves. Drizzle with remaining 1 Tablespoon of oil and squeeze in your fresh lemon juice, add zest, then very gently toss to combine everything together. Adjust seasonings to your taste and enjoy! I prefer this salad eaten within a few hours of preparing, but it stays good in the fridge for a day or two. . . #quickdinner #zucchininoodles #foodprep #eatwell #foodism #healthyrecipes #foodoftheday #foodpost #food52 #foodislife #eats #foody #homecooked #chickenalfredo #paleodinner #breakfastfordinner #nobread #easydinner #shrimpsalad #healthydinner

O postare distribuită de Nutrition (@nutriitional) pe

 

bestfoodpost.s

Asta e o nebunie de cont de Instagram, cu tot felul de idei colorate de gătit, dar mai americănești așa. Deci nu neapărat mereu printre cele mai sănătoase. 😀

De la burritos la deserturi multicolore și nebunești, ca de desene animate, ai aici tot felul de videos și fotografii pentru inspirație. Nu vei găsi rețete propriu-zise, însă. Dar poate te ajută.

Ce mai aștepți? Follow them! 😀 Sigur-sigur te vor inspira și vei învăța ceva nou pentru gătit, dacă te pasionează domeniul. Acum poți să te lauzi în fața celor dragi cu preparate felurite! 🙂

Tu ce alte profiluri de Instagram urmărești pentru inspirație în bucătărie? Scrie-mi despre ele în secțiunea de comentarii din josul paginii de ce le-ai dat follow! Chiar sunt curioasă să aflu despre cât mai multe. 🙂

Sursa foto principală: Event Fabrica de clătite Tefal 2019

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.