Cum obții o ținută copilărească fără să pari ridicolă

Când eram mică, mama mă încuraja mult să zâmbesc – spunea că, fiind copil și tânără, dacă nu ești toată un zâmbet, când vei mai apuca să fii?! După, vin problemele și, oof, uităm să ne mai… uităm și în urmă, la cea mai frumoasă și fără de griji perioadă: copilăria.

Mama avea dreptate. Ca de cele mai multe ori din cazuri. Acum uit să zâmbesc, uit să mai privesc în urmă la acea perioadă, mă las copleșită de probleme și totul apasă greu. Dar vara…

Vara e acea perioadă când lăsăm copilul din noi să mai scoată nasul pe afară: rochițe scurte, înghețată multă, sucuri reci fără să ne gândim la dulcele din ele, cireșe în loc de cercei, culori curcubeice, plimbări în parc, vacanțe (la mare), soare. Unde mai pui că exact în prima zi de vară se întâmplă să fie oficial sărbătorit Copilul, indiferent de etnie, de culoarea pielii și de alte grupări statistice.

Eu ador vara și recunosc că e perioada care îmi conferă acea energie debordantă de copil la care tânjesc întruna. Motiv pentru care se mai regăsesc adesea printre manifestările mele și unele ținute mai copilărești. Cum ar fi cea despre care vreau să vă vorbesc azi.

 

Cum creezi o ținută copilărească, dar care să păstreze totuși ideea și de adult?

Da, copilărie, copilărie, dar nu poți fi totuși prea copilă din cap până în picioare, într-o ținută de vară. Și NU purtând tricouri cu imprimeuri cu prințese și alte personaje Disney ori cu mesaje prea dulci și copilăroase.

Sunt frumoase, simpatice și drăgălașe, nu zic nu, dar parcă după o anumită perioadă nu prea ne mai arde a le purta. Nu mai dau așa de bine, fără să cădem în ridicol sau fără ca ele să transmită niște ironii măcar sau niște mesaje mai… adulte. Și nu, nu vreau să mă întorc, again, la ideea de maturitate. Că doar vorbesc despre cum să obții o ținută copilărească. Dar, let’s keep it simpler și stylish!

Pornește de la acea piesă din garderoba ta care ți se pare cea mai funny, cea mai simpatică și copilărească, fără să cadă însă în ridicol! De exemplu, ia o piesă cu peplum, cu volane, în imprimeuri copilărești, eventual – buline, steluțe, inimioare, fructe…

Iată cum am creat eu un astfel de outfit copilăresc! Sper să te inspire. 😉

Bluză-tunică tip rochiță croită cu peplum

Ideea acestei ținute dulci și mai copilăroase a pornit de la un top gen bluză-rochiță pe care mi l-am achiziționat de la BlueBird (Timișoara), după ce am văzut acest outfit creat de Rox / Fashoniac cu această piesă. Mi-a plăcut atât de mult acea bluză tip rochiță că am zis că trebuie să o am. 🙂

Această bluză-tunică este piesa centrală de la care am pornit ținuta care amintește de copilărie: este o bluză tunică albă cu mâneci scurte, creată cu peplum, ca o rochiță de fetiță, are imprimată în partea stângă o inimă roșie cu un pin cu mesajul „You are here” (o adevărată declarație de dragoste – nu doar pentru partener, ci poate fi și pentru mamă, părinți etc.), iar pe mâneca dreaptă o pasăre în zbor, tot roșie – simbolul brandului Blue Bird. Mie îmi place foarte mult contrastul dintre roșu și alb (mult mai mult decât cel roșu-negru, pe care, de altfel, nu prea îl agreez).

Bluza este creată dintr-un material răcoros, este vaporoasă și foarte confortabilă. O denumesc în continuare bluză, top, dacă vreți, pentru că o văd cel mult ca o tunică și nu aș purta-o ca atare, fiind destul de scurtă.

Pantaloni scurți cu broderie florală cu margarete Dorothy Perkins

Și pentru că nu aș purta acel top de care vă vorbeam mai sus ca pe o rochiță propriu-zisă, oricât de lungi mi-ar fi picioarele, am ales să adaug ținutei de vară cu iz de copilărie pantalonii scurți de blugi Dorothy Perkins, pe care i-am luat de la Zoot acum două toamne aproape. 🙂

Acești pantaloni scurți din denim sunt brodați cu flori de margarete care, la rândul lor, îmi amintesc de copilărie, de câmpurile pe care alergam în vacanțele la țară. Sunt și suficient de scurți, încât să nu se vadă prea mult pe sub bluza-rochiță de la Blue Bird, dar și suficient de lungi, ca să arate că, totuși, nu port ca atare o rochiță atât de scurtă. 😀 Căci, deh, copilărie, copilărie, dar ai plecat de mult și noi suntem ladies acum. 😛

Sandale din catifea fuchsia pentru un look copilăresc

Roz bombon. Căci vorbim de o ținută inspirată de copilărie. Fuchsia sau roz bombon sunt mereu de trecut pe listă când, noi, fetele, ne amintim de perioada când eram copii. (Și nu numai!)

La așa outfit, m-am gândit că cel mai bine din colecția mea de încălțăminte ar merge aceste sandale din catifea, cu baretă încrețită în față ca niște volănașe (again, ne amintesc de copilării), cu aspect ruffled. Îmi place catifeaua de când eram mică și aceste piese îmi amintesc prin fiecare detaliu al lor de cea mai frumoasă perioadă a vieții.

Știu, acestea sunt niște sandale mai trăsnite pentru genul meu, dar mi-am permis cu ele să fiu puțin mai infantilă. 🙂 Sandalele mele din catifea roz fuchsia cu volănașe și catarame sunt din colecția Cheap & Chic de la MyCloset.

Poșetă tip crossbody cu lanț auriu și imprimeu cu fluturași

Păi mai e ceva mai diafan și ingenuu care să nu te trimită înapoi în gânduri la copilărie, ca fluturașii? Eu am ales să adaug acestei ținute drăgălașe poșeta albă cu imprimeu cu fluturași și lanț metalic auriu, care se încadrează de minune. E luată de pe AliExpress.

E albă, e mică și e confortabil de ținut pe umăr.  Amintește de poșetele cu care ne jucam de-a fmeile când eram mici. 😛

Poșeta se găsește AICI.

În rest, am ales să accesorizez această ținută de inspirație copilărească cu o pereche de cercei în stil romantic shabby chic în formă de inimioare albe ce imită ceramica. Iar pe unul din degete am adăugat un inel auriu pătrățos cu piatră sferică bleu luat de la Mango.

Aaah, și să nu uit, am purtat pe ochi ochelarii mei de soare haioși, mult purtați și mult râvniți, rotunzi, în stil retro, cu imprimeu leopard pe rame, pe care îi am de vreo doi ani de la Poema. 😉

Nu am vrut să încarc prea mult această ținută, am lăsat-o cât mai ingenuă și simplă și cred că această combinație de nuanțe și haine cu accesorii brodate și cu imprimeuri, ori cu alte detalii mai childish, este cel mai bine echilibrată pentru a obține o ținută copilărească, dar totuși destul de „serioasă”, ca să poată fi purtată de o femeie.

Sper să vă inspire și să alegeți să mai fiți, măcar într-un weekend din ce a mai rămas din vară, copii din nou.

Voi cum vedeți o ținută copilărească? Care e maximum de piese ale copilăriei – ori care amintesc de ea – pe care l-ați purta? 🙂

Cu drag, de undeva din gânduri de copil,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.