De ce fotografiile de toamnă sunt atât de reușite pentru orice persoană?

Cred că toți fotografii ar fi de acord cu mine dacă aș spune că fotografiile de toamnă sunt mai frumoase decât acelea realizate în decorurile celorlalte anotimpuri. Nu știu de ce, dar arată superb absolut orice și oricine într-un decor tomnatic.

Nah, că are și toamna ceva frumos, iar dacă mai avem parte și de zile predominant însorite, aș zice că nu-i chiar atât de rău acest anotimp. Ba din contră.

Vrei o poză de album sau de ramă? Acum e momentul – toamna!

De fapt, se spune că orice fotografie de toamnă avantajează trăsăturile oricui. Cică fotografiile într-un astfel de cadru cu frunze arămii sunt cele care scot în evidență cele mai frumoase trăsături ale omului și dacă vrei să îți faci o poză de ramă sau de album, acesta e sezonul! 😉

Profil de toamnă în Budapesta
Profil de toamnă în Budapesta

Explicația este că soarele nu mai e atât de puternic și „bate” cel mai bine în această perioadă, motiv pentru care acesta e timpul ideal pentru cel mai bun portret. Iar nuanțele acestea naturale de toamnă merg cam cu orice altă culoare ai purta – nu știu cum, dar se adaptează ca orice non-culoare această cromatică tomnatică. 😀

Noroc că de regulă mă asortez cu acest sezon și la… păr – căci iată aici nuanțele de vopsea preferată de păr cu care aleg să mă vopsesc singură acasă periodic – mai toate blonduri arămii, combinații de marouri, puțin de roșcat, ciocolatiuri… 😛

 

Vezi această postare pe Instagram

 

•Cică fotografiile în cadru de toamnă sunt cele care scot în evidență cele mai frumoase trăsături ale omului și dacă vrei să îți faci o poză de ramă sau de album, acesta e sezonul! 🍁🍂 Dar nu asta voiam să vă spun de fapt, ci că eu de regulă mă asortez la păr cu toamna și apusurile 🌇 – ca în fotografia de față. 😉 [post nou despre vopsit, link in bio!] • I’ve heard that the fall photographs reveal the most beautiful features of a person. So If you need an album photo or just another one in a frame, this the season. What I wanna tell you, in fact, is that I usually match with autumn and with sunsets, thanks to my hair. Just like in this photo. 😊 . . #hair #blondehair #girl #falloutfit #fall #ootd💗 #autumn #photograph #bestphoto #fallphoto #leaves #scarf #brown #goldenleaves #frunze #toamna #foto #tinuta #parc #bucharest #ior #bucuresti #lake #titan #lac #parculior

O postare distribuită de Raluca Popescu (@rals.ro) pe

Poze misterioase, magice, poetice sau dramatice: toamna e o inspirație în sine în arta fotografică!

Fundalul de toamnă mie îmi inspiră nostalgie, doruri și… dureri, visări și parcă un pic de speranță în toată natura aceea care pare că se stinge. Care parcă se retrage în spectacol, spre hibernare. Iar pentru fotografii profesioniști este, cred, cel mai fotogenic sezon. N-am dreptate? 🙂

O fi de la frunzele în marouri, galben, roșcat, ruginiu, cupru – orice altă culoare cu tentă roșiatică, portocalie sau gălbuie ați dori -, sau de la brumă sau ceață care conferă uneori un decor misterios, magic. Se obțin niște fundaluri dramatice uneori de neegalat în alte tipuri de fotografii, din alte anotimpuri.

Dacă te afli în natură în zone mai puțin urbane, chiar și în parcuri, poți descoperi animale în diverse ipostaze, care se pregătesc de hibernare și pe care le poți fotografia în cadre superbe, unice!

Fotografiile cu apusuri toamna: cele mai frumoase cadre!

Să nu mai spun de apusuri – cui nu-i plac acestea, mai ales în condiții de culori atât de calde, chiar înflăcărate? Apusul se asortează cel mai bine cu nuanțele toamnei, iar fotografiile care surprind apusuri sunt cele mai apreciate dintotdeauna.

Sau să vorbim de dimineți cețoase sau cu burniță când se creează o atmosferă gotică, dramatică – ideală pentru fotografii în clasrobscururi.

Tu ce cadre de toamnă preferi: dimineața sau seara?

Pozele toamna pot fi și distractive!

Dar doamna toamnă nu e doar sobră sau magică, nu umblă doar cu misterul în tolbă. Poate fi foarte distractivă, mai ales dacă ai condiții bune de luminozitate, te arunci în mormane de frunze frumos colorate și ești surprins în astfel de cadre.

Hai să recunoaștem: câți n-am adorat pozele cu copii sau animale aruncându-se în grămezi de frunze de toamnă, cu bucurie? Câți nu ne-am dori să fim acolo, în locul lor? Zi tu că nu-s printre cele mai frumoase poze pe care le-ai văzut vreodată!

Fă-ți și tu astfel de fotografii distractive, cât încă ne mai bucurăm de toamnă afară. Aruncă frunze în aer, lasă-le să zboare în jurul tău, așază-te în ele! Adaugă și niște castane și totul e divin. Copilăresc, dar foarte amuzant.

Fooling around… toamnă, noiembrie, în Amsterdam

„Ora de aur” a toamnei – perfectă pentru arta fotografică!

„Ora de aur”, imediat după răsărit sau chiar înainte de apus, este timpul favorit al fotografilor, pentru că lumina are o alură aparte, soft,  delicată, e de bună calitate și caldă – cică ar fi filtrată de particule din atmosferă.

Partea mai nasoală aici este că trebuie să prinzi momentul potrivit pentru asta: dacă vrei poze în lumina de dimineață de toamnă, trebuie să te trezești în zori de zi – asta dacă vrei să obții cele mai profesionale fotografii. 😉  Însă nu-i chiar atât de rău, dacă te gândești că răsăritul toamna e din ce în ce mai târziu, mai ales după ce se dă ceasul înapoi în octombrie. 🙂 Ai parte astfel de lumina soarelui mult mai mult timp pe cer, ceea ce înseamnă că „ora de aur” durează mai mult!

Fotografiază cu soarele în spate pentru a surprinde peisajul, în lateral – pentru a capta umbre alungite sau în soare pentru fotografii dramatice.

La început de toamnă în Malmo, Suedia

Reflexii și oglindiri pentru cele mai tari peisaje surprinse vreodată

Trage niște cadre cu un lac sau o apă în decor de toamnă natural. Vor ieși niște peisaje spectaculoase, pentru că fundalul se reflectă frumos în oglinda apei. Vei dubla practic decorul tomnatic spectacol.

 Ai nevoie de o zi liniștită, fără vânt, destul de însorită, asta ca suprafața apei să se mențină netedă pentru ideea de oglindire. Ideal e să ai soarele în spate când ești tu fotograful, astfel încât peisajul să fie luminat bine pentru a maximiza culorile reflectate în apă. 😉
Canal de apă la ceas de… toamnă în Amsterdam, după-amiaza

Tu cu ce „compoziții” de toamnă te lauzi? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.