Despre Ral(u)

De loc din „orașul lui Brâncuși”. Plecată la studii în Timișoara. De curând De câțiva ani mutată în București. (Tot) Ca să-mi împlinesc niște visuri…

Ral’s înseamnă „ a(l) lu’ Ral” – asta e una dintre poreclele pe care le-am primit de mică – de fapt, e o prescurtare a numelui. Ral sau Rală îmi zicea mama când eram copil. Și cum să fii copil e cea mai mare minune a unui om…

Poza about blog Rals

Sunt lingvist care caută certitudinea și dorește uneori să o pună la îndoială – în Literparc cel mai des. În ciuda concretului pe care-l caut zilnic, celălalt Ianus Bifrons al meu visează. Și noaptea, și ziua, pe străzi, în autobuze, acasă, acasă pe la alții. E modul meu de a-mi elibera mintea, ca să nu-i stresez pe ceilalți.

Visez în culori (știința spune că asta înseamnă nebunie); poate sunt normală și mi se pare numai mie că văd culorile. Până la urmă, cine și ce definește normalul în lumea asta?

Visez noaptea și uneori mi se împlinește ziua; visez și cu ochii deschiși și, când mintea ia o pauză, visează sufletul pentru ea – visuri frumoase, dorințe care mă obosesc până ce nu le fac să devină fapte…

Am atâtea visuri (si vise!) că nu le pot contabiliza. Dar mai știu că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe au devenit istorii de povestit acum. Am ajuns să cred (și, de fapt, să mă încred în asta): că, până la urmă, orice dorință, oricât de îndrăzneață, mi s-a împlinit într-un final fericit sau mulțumitor. Sau dacă nu s-a împlinit, a renunțat să mai fie dorință undeva pe traseu. Ceea ce mă face să cred că nu-i vis de om să nu prindă aripi cumva. Dacă nu, faci într-un fel și nu te lași până nu-i lipești tu aripi! Să zburde măcar prin minte până-ți va  da ideea potrivită de a-l prinde în colecția de realizări…
Și, ca un visător (și vărsător) veritabil, am și visuri dintr-acelea care se cer reluate, reîmplinite…
Sunt un om cu atâtea pasiuni, lucruri care îmi oferă satisfacția (nu neapărat materială, cât sufletească!) de a le realiza. Am ajuns astfel să mă încred tot mai mult în vorba pe care cunoscuții mi-o știu deja ca refren: Aș vrea câte o viață pentru fiecare pasiune și vis din mine! Și nici așa nu cred c-ar fi de ajuns… Cred că nici dacă aș fi nemuritoare, nu aș reuși să mă plictisesc. Oare pe lumea cealaltă am să-mi pot continua pasiunile?
Iubesc Portugalia, ceea ce va fi imposibil de neobservat.
Diger cu poftă tot ce-i frumos și original. Apropo de asta, îți dau voie să mă citești și să mă „citezi”. Nu-ți voi permite însă să mă trunchiezi, să mă furi, să îmi violezi mintea și, mai ales, sufletul!
Trăiesc intens, am emoții multe și sensibilitate că o pot dona în tone!
Ador pinguinii… Iubesc marea, soarele, vara și mirosul citricelor coapte.
Îmi place să adaug oricărui lucru, și ulterior, idei, păreri, gânduri reformulate, pentru că, vei vedea, punctele de suspensie îmi sunt caracteristice. Și numai ele îmi pot exprima sensibilitatea și intensitatea din gânduri cel mai bine!
Așa că voi lăsa mai  jos aceste puncte:
[Între timp, căci s-au mai schimbat lucruri în viața-mi (îmi place s-o numesc „evoluție”), îți spun că am ajuns de găsit în online și pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.