Gama Elmiplant pentru ten normal/mixt cu extract de gutuie #favorite

Am descoperit de vreo 3 ani gama Elmiplant pentru ten normal/mixt cu extract de gutuie și produsele pe care le include au devenit din prima favorite.

Dincolo de aroma deosebită, pentru care îmi vine să le mănânc, aceste cosmetice sunt disponibile la un preț excelent – puțin peste 10 lei cam orice produs (verifică aici prețul produselor din această gamă Elmiplant).

Și dacă ai crede că prețul e prea mic ca să fie și eficiente, ei bine, nu e deloc așa. Dimpotrivă. Sunt extraordinar de calitative. Deci un raport calitate-preț foarte bun.

Puține lucruri despre brandul Elmiplant

Ce am știut dintotdeauna despre brandul Elmiplant e că e unul… românesc. Și foarte calitativ, contrar prețului și așteptărilor de la un brand de cosmetice din România, care să nu fie… Farmec. Doar că în ultimii ani am descoperit că produsele lor cosmetice sunt fabricate în Franța, din ce am descoperit pe ambalajele lor.

Așa că m-am pus puțin pe cercetat. Las mai jos ce am descoperit:

 • brand românesc lansat în 1992, în laboratoarele Elmiprodfarm, sub îndrumarea farmacistei Elena Cremenescu, sprijinită în business de soțul său, Ion Cremenescu – deci se vede de aici atenția pentru îngrijirea pielii, încă de la începuturi;
 • aparține grupului de cosmetice Sarantis, din 2007, când soții Cremenescu au vândut afacerea grupului elen. Însă brandul a rămas românesc, și la fel și grija pentru ingrediente și, în final, pentru piele;
 • se bazează pe ingrediente 100% naturale și sustenabile, vegan friendly, adesea cu o aromă delicioasă, fără parabeni – natura ca sursă de inspirație:

  „Noile texturi si parfumuri ale produselor elmiplant sunt dezvoltate pe baza ultimelor generatii de materii prime, furnizate de cei mai renumiti producatori din Europa.” (elmiplant.ro)

 • testate dermatologic pentru a dovedi compatibilitatea cu pielea:

  Toate formulele sunt testate prin metode ‘in vitro’ si ‘in vivo*’ atat in cadrul laboratoarelor firmei noastre, cat si in colaborare cu cele mai recunoscute laboratoare independente din Europa – EVIC International si BIOBASIC Europe. Aceste teste clinice stau la baza tuturor rezultatelor mentionate pe ambalaje, ca garantie a eficientei lor. *Testele in vivo sunt realizate de catre voluntari si nu pe animale.

 • ambalaje 100% reciclabile, iar recipientele de sticlă sunt realizate în proporție de 30% din materiale reciclate;
 • create după cele mai recente tehnologii în domeniu;
 • brandul Bioten este crea de aceeași firmă care creează produsele Elmiplant;
 • produsele Elmiplant se fabrică acum în Franța, în cea mai mare parte, și sunt comercializate în mai multe țări din Europa, sub brandul Bioten.

Șervețelele demachiante Elmiplant din gama pentru ten normal/mixt cu aromă de gutuie

Toată experiența mea cu gama Elmiplant cu extract de gutuie delicioasă a început cu șervețelele demachiante pentru ten normal/mixt. Le-am luat într-o vreme când ochii mei sensibili nu suportau niciun fel de demachiant și mă demachiam doar cu șervețele demachiante din acest motiv. Rămăsesem fără șervețele și am zis să le ofer o șansă.

Oricum, știam că brandul Elmiplant este unul românesc, minunat, așa că decizia în alegerea unor șervețele demachiante calitative a fost foarte ușor de luat în acel moment. 🙂 Ba mai mult, am rămas multă vreme la acele șervețele demachiante pentru ten normal/mixt – mixt e și tenul meu.

Da, am testat și șervețelele din alte game Elmiplant, pentru alte tipuri de ten, dar acestea îmi plac cel mai mult, extraordinar de mult. Și cred că oricum nu contează ce tip de ten ai pentru șervețelele demachiante, pentru că eu le folosesc doar pentru demachierea ochilor de regulă. Pentru ten, folosesc gel de curățare / demachiant și e perfect.

Șervețelele acestea de la Elmiplant sunt foarte bune, excelente pentru când te grăbești și știi că trebuie (e musai!) să nu te culci cu machiajul on. În prezent, în schimb, mi-am găsit, finally, demachiantul potrivit și pentru ochii mei sensibili.

Sunt preferatele mele ca șervețele demachiante, și am testat de la atâtea alte branduri… Deși sunt niște simple șervețele, cele de la Elmiplant din gama aceasta sunt destul de puternic impregnate ca să ia orice urmă de machiaj, chiar și de pe față.

Ca aromă, cred că depășesc orice alte șervețele demachiante testate până acum – parfumul de gutui e strong și apetisant. Textura lor e fină, plăcută la atingere, nu irită prin nimic și niciun fir de vată nu iese în afară. Mai multe despre aceste șervețele demachiante Elmiplant puteți afla de aici.

șervețele demachiante Elmiplant pentru ten normal și mixt cu extract de gutuie

Dorită acestor șervețele demachiante, m-am hotărât să mai dau o șansă și emachiantelor clasice, la tub. Firește că am ales demachiantul lichid Elmiplant, din aceeași gamă, cu aceeași aromă apetisantă de gutui. Raționamentul a fost că, oricum, în același demachiant sunt impregnate și șervețelele mele preferate.  Și așa a fost.

Demachiantul lichid la tub Elmiplant cu extract de gutuie e excelent, curăță delicat, costă puțin și elimină foarte bine machiajul. Absolut niciun fel de disconfort la nivelul ochilor! Nici nu se compară cu alte demachiante, chiar și de la branduri foarte scumpe sau de lux, ș îndrăzni să spun.

Gel de curățare Elmiplant pentru ten normal/mixt cu extract de gutuie

După ce m-am îndrăgostit de șervețelele demachiante Elmiplant cu gutuie și am fost extrem de încântată de eficiența lor, nu doar în ceea ce privește demachierea ochilor mei sensibili, am zis să trec la următorul nivel și să mai încerc un astfel de produs „delicios”, din aceeași gamă.

Așa am ajuns să testez și gelul de curățare pentru ten normal/mixt Elmiplant cu extract de gutuie. Este extraordinar! Chiar menține echilibrul tenului meu mixt cu tendință acneică, fără să usuce sau să țină pielea în vreun fel. Adesea zici că i-am dat tenului o doză de mască super hrănitoare, după ce mă spăl cu el.

Apoi, curăță delicat, dar foarte eficient, orice urmă de machiaj. Și miroase la fel de tentant, că îți vine să îl papi. Are și acesta un tub generos, la un preț extrem de accesibil pentru ce rezultate îți oferă. Poți citi mai multe din acest review.

gel de curățare cu gutuie Elmiplant Skin Moisture

Loțiune tonică revigorantă Elmiplant cu extract de gutuie pentru ten normal/mixt

Bineînțeles că nu m-am putut opri nici la acel gel de curățare Elmiplant cu gutuie de care vă spuneam mai sus. Așa că mi-am luat și loțiunea tonică revigorantă din aceeași gamă.

Loțiunea tonică Elmiplant din gama cu extract de gutuie pentru ten normal/mixt e chiar ca o revigorare a senzației extraordinare pe care ți-o oferă orice alt produs mai „funcțional” din gamă. Când vrei să-ți reamintești și să resimți aroma de gutuie coaptă, te oprești la această loțiune tonică.

Să mai spun că e minunată vara, după o zi încărcată și plină de caniculă? Lasă tenul foarte catifelat și plăcut la atingere, revigorat. La fel, prețul e extrem de mic pentru ce oferă. Citește mai multe despre loțiunea tonică Elmiplant cu gutuie aici.

loțiune tonică Elmiplant pentru ten mixt cu extract natural de gutuie

Cu siguranță nu mă voi opri doar la aceste produse din gama pentru ten normal/mixt, cu extract de gutuie, de la Elmiplant. E o gamă super nice și eficientă pentru piele, îngrijește excelent și nu creează niciun fel de probleme.

Mai am de încercat și crema de față, cred, dar și alte cosmetice Elmiplant, cum să nu. Doar e brandul meu românesc preferat. 😉 Și funcționează de minune pe pielea mea. 🙂 Nu vă mai spun din nou de prețul acestor cosmetice, extrem de accesibil, având în vedere eficiența lor. 😀

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.