Haul Jysk: spiriduși pentru Crăciun și câteva pentru casă

Anul trecut m-a prins tare spiritul Crăciunului, așa că știți că am luat de prin Pepco & Jumbo cât mai multe decorațiuni pentru casă, în tema sărbătorilor și nu numai. Pe care nu am prea reușit să le împrăștii prin casă, căci sfârșitul de an a venit și cu vestea mutării de unde stăteam.

Anul acesta abia ne-am revenit din niște renovări, dar vă anunț că tot în atracție și căutare de spiriduși suntem – și eu, și Clau. Și cum anul trecut, după sărbători – cam târziu! – descoperisem niște astfel de simpatice creaturi la JYSK, iată-ne, anul acesta ne-am îndreptat glonț acolo să ne luăm figurine drăgălașe, elfi drăguți și ce s-o mai găsi pe acolo din cele necesare pentru casă. Și pentru suflet. 😛

Pătură pufoasă bej foarte fluffy și moale Lotus

Am luat această pătură pufoasă și fluffy, aproape blănoasă pentru… blănoșii noștri, pentru că doream în primul rând să protejăm noua canapea de blănița lor în năpârlire, dar și să evităm să-și bage gheruțele în tapițeria ei (ceea ce, pe alocuri, s-a cam întâmplat deja). Am acoperit, așadar, canapeaua cu ea.

Pușu s-a arătat foarte încântat de ea, dar Maia a simțit-o ca o concurență pentru blănița ei pufoasă. Mai are nevoie de timp până o va accepta, probabil. 😛

Păturica are dimensiuni de 195×135 cm – ne-ar fi ajutat să fie ceva mai mare, ca să acopere bine canapeaua, dar rolul ei nu este de cuvertură și, chiar dacă în alte locuri văzusem mai mari, mi-a plăcut că e foarte pufoasă, călduroasă și extrem de plăcută la atingere.

E în primul rând o plăcere pentru noi. Am zis că poate ne va ajuta să ne cuibărim noi în ea, în canapea, la un film, pentru căldurică și confort. Pare destul de calitativă și sper să nu o atace și distrugă (prea tare) pisicii, în timp.

A fost la reducere, la un preț final de 65 lei, redusă de la 179 lei. Sincer, în mod obișnuit atât aș da pe ea, nu mai mult. Pentru ce oferă și cum e realizată, nu merită mai mult de 80 lei, aș zice. Oricum, peste 100 lei nu aș cheltui pe o astfel de păturică, indiferent cât ar fi de moale și pufoșenie. Noroc că aceasta este așa!

Pernă decorativă cu paiete duble care pot fi întoarse pe cealaltă parte / se schimbă Nidhug

De regulă, nu cred că mi-aș dori o pernă decorativă cu paiete, dar depinde mult și de stil. Aceasta, Nidhug, de la JYSK, este destul de elegantă, are atât cât trebuie din toate și arată foarte bine. Mi-a atras atenția din prima căci are o față cu paiete negre, simple, și una cu paiete argintii mate. Mai era și pe auriu mat, apropiat de bronz.

Perna e destul de mare pentru o pernuță decorativă, are 45×45 cm. Partea frontală e cu paiete, iar partea din spate e din tafta ușor lucios, alunecos, negru, care îmi place că nu se scămoșează și nici nu atrage atâtea scame și păr de animale. Ceva îmi spune și că se va spăla ușor în mașina de spălat rufe, la un program special pentru țesături delicate.

Se găsește în acest moment doar în magazinele fizice JYSK, pe site – doar cu titlu de prezentare. Face parte, din ce am observat, din colecția de textile pentru Crăciun. 😉 A costat 40 lei, redusă de la 59.99 lei.
(Numai pe mine denumirea ei de NIDHUG mă duce cu gândul la expresia englezească „need hug”? :P)

Spiriduș mare cu picioare reglabile pe trei nivele SAFIR – decorațiune în spiritul Crăciunului

Și am ajuns la favoritul meu: un spiriduș cu picioare lungi, care pot fi reglate pe trei nivele: lungi, normale, scurte – îl poți face piticot (un fel de Barbă-Cot) sau ca un pitic obișnuit, ori îl poți face să fie înalt, cu picioare lungi, subțiri. Maia a sărit pe el din prima, sper să facă pace cu el și să nu-i dea… omor până la final.

Bărbosul acesta se numește Safir, face parte din colecția de figurine Moș Crăciun, e cel mai mijlociu dintre spiridușii JYSK, dar pentru mine e cel mai simpatic, chiar mai drăgălaș decât Moș Crăciunii. Îmi place mult că îi pot regla înălțimea și că are picioare stabile – are 96 cm când e cel mai bine… întins. Face pereche de minune cu omulețul de zăpadă cu picioare lungi luat anul trecut de la JUMBO.

Spiridușul meu a costat 55 lei, la o reducere de 24.99 lei. E adorabil și de anul trecut mi-am dorit să ajungă la mine. Îl găsești și online AICI, inclusiv pe roșu (eu în magazinul fizic l-am mai găsit doar pe gri) :(. Anul acesta nu (mi-)a mai scăpat. 😀 E simpatic că nu i se vede decât nasul și barba din chip și e adorabil astfel.

Spun spiridușul meu, pentru că acesta a fost alegerea mea, alegerea lui Clau e mai jos. ;))

Spiriduș mic – figurină de Crăciun JYSK HERMOD

Sigur că un spiriduș drăguț pitic e mai aproape de realitate și mai drăgălaș decât unul înalt, cu… picioroange, fie ele și reglabile. Mutrele elfilor din colecția JYSK atrag privirile, în toate formele lor.

Iar pe Clau l-a atras acest piticot căruia i se zăresc abia pantofii, rotund în zona abdomenului și, la fel, doar cu nas și barbă la vedere din toată fața. E haios, are căciulă mare conică, specifică, și n-ai cum să nu-l simpatizezi.

El și l-a pus în spate, în mașină. 🙂 Eu l-aș aduce în casă. Și-a luat pe roșu, dar îl găsești și pe verde păduratic (pe care l-aș fi ales eu mai degrabă). Măsoară 15×53 cm. A costat 25 lei, redus de la 32.99 lei, cât costă în mod obișnuit.

Întreaga colecție de figurine de Crăciun JYSK (spiriduși, elfi, Moș Crăciuni și Crăciunițe) poate fi vizualizată și în magazinul online AICI, dar  de cumpărat, nu e posibil decât în magazinele fizice JYSK. E superbă și cred că arată adorabil toate împreună.

Tocmai ce ne-am întors de acolo și vă spun că a fost și campanie de Black Friday, cu reduceri de până la 70%, iar la orice bon de cumpărături (până azi inclusiv, cred), primeai un cupon de reducere de -15% pentru cumpărături de cadouri de la JYSK în perioada 29.11-02.12. Reducerea se aplică la toate produsele din sortimentul JYSK , inclusiv la cele aflate deja la discount, în promoție.

Mi-a atras foarte mult atenția mobilierul – cu un suflu mai rustic, stil Shabby Chic, foarte pe gustul meu. Am văzut multe piese (inclusiv mobilă) din materiale împletite din ratan sau bambus care arată superb! Poți urmări multe și în magazinul online.

Dar, dacă vrei spiriduși, mobila mai poate aștepta de dragul lor. 😛 Iar dacă te-ai îndrăgostit de astfel de elfi, să știi că îi găsești în cele mai variate și simpatice forme la JYSK, fiind spirite caracteristice Scandinaviei! Sunt familii întregi și arată foarte bine împreună cu toții. 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.