Look clasic cu tuș negru și ruj roșu: cum altfel să intri în noul an?

De când mă știu, mi-a fost greu – spre imposibil – să îmi trasez linia de tuș la ochi. Mi se părea mie că am eu ochii strâmbi, cu pleoape căzute sau, pur și simplu, ochilor mei nu li se potrivește un astfel de look cu eyeliner.

Well, nu e chiar așa. Ochii mei nu sunt „defecți”, nu există ochi potriviți sau nepotriviți pentru linia de tuș, nimeni nu face două linii de tuș identice și contează enorm ce eyeliner alegi. Pentru că acela, într-o treabă de o așa finețe, poate face  totul perfect sau poate strica totul. Altfel, nu-mi explic cum, machiată de profesioniști, cu linia de tuș, iese bine. Atunci, ochii mei nu mai sunt „nepotriviți” pentru tuș?

linie de tuș trasată profi
Machiaj profesionist cu tuș negru

E doar o chestiune de a găsi cel mai bun tuș pentru tine, cu care să începi să trasezi linii. La început mai tremurânde, mai timide, apoi, cu din ce în ce mai multă încredere. În produs, în mâna ta. 🙂

Dar să trecem la subiect. V-am spus că anul acesta e despre schimbare, despre a lucra mai mult cu mine. Așa că m-am pregătit temeinic încă din prima zi și am reușit să înving teama neputinței de a trasa linia perfectă de tuș. 😀

Tușul negru L’Oréal Paris Superliner Ultra Precision mi-a dat curaj

La trecerea dintre ani, am ales ca primul look pe 2020 să fie cu tuș și ruj roșu. Oricât m-aș chinui.

So, am ieșit puțin din zona mea de confort și m-am pregătit în seara aceea cu eyeliner. Îmi luasem cu câteva zile înainte tușul negru Ultra Precision by Superliner de la L′Oréal Paris, așa că mi-am zis că 31 decembrie spre 1 ianuarie e numai bună ocazia de pus în aplicare, să vedem ce poate.

Nu a fost deloc cu chinuială. Din contră, destul de ok periuța și soft, trasează bine linii, nu se împotmolește. Iar dacă tu te relaxezi, mâna se duce și ea lin și nu prea poți da greș. Și dacă dai, well, ștergi și o iei de la capăt. Ce poate să se întâmple?

look clasic cu ruj roșu și tuș negru la ochi

Tuș negru lichid L’Oréal Paris Superliner Ultra Precision   

Mascara L’Oréal Paris Volume Million Lashes

Încă nu-mi trasez liniile de ochi mirifice și îmi perfecționez mișcările, dar, chiar și așa, să știți că nici profesioniștii nu le fac egale sau identice la ambii ochi. 😉 Așa că, dacă ești ca mine, sfatul meu e să tragi liniile alea odată și le mai retușezi tu apoi. Oricum, cu L’Oréal Paris Superliner Ultra Precision chiar e destul de ușor și natural totul.

Pentru primele linii de tuș mai „avansate” din viața mea, pot spune că a ieșit chiar foarte bine. Și îmi pare că mă avantajează acest look. 😀 Fără modestie… :))

Deci chiar contează eyelinerul și să începi să folosești pe bune unul de calitate, nu „jucării”… Normal, la treabă serioasă și de care te temi de obicei, ai nevoie de ustensile serioase. 😛

Eu nu am vrut totuși să încep cu tușuri prea scumpe, ca să nu mă zgârii pe ochi apoi că am dat banii de pomană pe ceva ce nu-s în stare să aplic. L’Oréal Paris e un brand bun în ceea ce privește produsele de makeup, la prețuri foarte ok. Așa că mi-a dat curaj. Și îmi pare bine că am făcut pasul ăsta.

Nu uita să aplici și mascara din abundență la final, ca să pară și genele bogate, pe lângă tuș. Eu am una tot de la L’Oréal Paris. 🙂

Pregătirea tenului – esențială înainte de aplicarea tușului: baza, fondul de ten și pudra

Well, am început cu vedeta acestui look, dacă pot spune așa: tușul de ochi; dar am lăsat în plan secund ceva foarte important aici, și la orice tip de machiaj alegi: baza, pregătirea tenului.

Înainte de a aplica orice pe ten, mă asigur că am fața curată și fresh. Așa că mă spăl cu gelul de curățare spumant Bioderma Sebium Nettoyant Purifiant pentru ten mixt și gras, care e minunat și lasă tenul cu o senzație excelentă.

Am început să folosesc și primer, așa că am aplicat pe tot tenul, inclusiv pe pleoape, acest Revlon Cosmetics Photoready, care îmi place cum lasă tenul: fin, neted, umple porii; are o strălucire mată – are și un pic de efect iluminator.

Am acoperit imperfecțiunile și petele cu un corector care îmi plac la nebunie, pentru că maschează foarte bine, acoperă optim și rezistă: Guerlain Multi-Perfecting Concealer Hydrating Blurring Effect.

cum să îți machiezi tenul impecabil pentru aplicarea liniei de tuș

Primer Revlon Cosmetics Photoready

Fond de ten Lancôme Teint Idole Ultra Wear

Pudra compactă Superstay Better Skin de la Maybelline

Paleta de bronzare și pentru iluminare I Heart Revolution Mini Chocolate Bronze And Shimmer

Apoi am venit cu fondul de ten – în prezent, folosesc, de câteva zile, Lancôme Teint Idole Ultra Wear, un fond de ten dens și destul de puternic. L-am aplicat cu pensula umezită, de această dată, ceea ce zic că ajută ca să fie dispus în cantități optime pe toată fața.

Primerul ajută într-adevăr fondul de ten să se mențină neted și cu un finish natural pe ten, timp îndelungat. Toată noaptea de Revelion tenul meu a fost impecabil.

Am definitivat totul cu pudra compactă Superstay Better Skin de la Maybelline, pe care o ador pentru cum lasă tenul și pentru că are acid acetisalicilic, perfect în vindecarea zonelor cu acnee. Așadar, are efect anti acnee în timp ce acoperă bine tenul în zonele cu probleme.

Pentru mine, toată această pregătire a tenului a fost esențială pentru aplicarea tușului de ochi. Codițele simpatice de la ochi arată de minune pe un ten luminos, impecabil, ca de porțelan. 🙂

Fiind zi mai festivă, am dat și cu puțină pudră bronzantă iluminatoare în obraji, dar și pe pleoape, fiind în tonuri de auriu. Și s-a combinat perfect pe tenul pregătit astfel. Am folosit paleta de bronzare și pentru iluminare I Heart Revolution Mini Chocolate Bronze And Shimmer.

Rujul roșu mat definitivează acest look clasic cu cat-eyes din tuș

Nu cred că se combină ceva mai bine decât codițele din tuș negru (cat-eyes) cu rujul roșu. E dintre mixurile clasice, cu care nu dai greș. Tenul de porțelan, eyelinerul bine trasat și roșul aprins pe buze… Mmm!

Apoi, în noaptea de Revelion cică să porți roșu, ca să ai noroc. Eu l-am ales pentru buze, mai ales. Și, poate, anul acesta, voi avea curaj să port și eu mai des ruj roșu pe buze. Și nu doar roșu, ci în orice nuanță puternică.

Pentru roșul de pe buze, nu cred că există opțiune mai bună decât celebrul lip stain mat Sephora: un ruj lichid mat care creează un aspect de catifea, extraordinar de plăcut. E long lasting, rezistent la transfer, deci perfect când ai de savurat mai multe pahare de party. 😛

ruj roșu mat lichid lip stain sephora

Ai grijă că lip stainul de la Sephora e puternic, usucă foarte mult buzele, se dă și mai greu jos – trebuie să insiști. Îl ai pe buze și a doua zi, chiar dacă te-ai demachiat. 😉 Așa că sfatul meu e să îți hidratezi bine buzele, și înainte, și după. 🙂

Cred că oricărei femei îi șade bine cu roșu pe buze. Așa că alege să investești într-un ruj roșu bun!

 

Pe cât de simplu, pe atât de plin de efect: cu eyeliner cu codițe și ruj roșu, într-un makeup clasic, nu ai cum să dai greș. Iar dacă ai emoții în a realiza linia de tuș perfectă, nu te teme: exersează până îți iese. Sau… just do it! Cu tușul potrivit, nu ți se va mai părea chiar atât de imposibil.

Pentru mine, acest makeup de inspirație retro e evergreen, clasic, și, deși inspiră delicatețe, e strong prin rujul roșu și cred că va dăinui peste ani. E super elegant și classy.

P.S.: Da, știu, nu le-am făcut nimic sprâncenelor. 😀 Dar, poate data viitoare. Mai am de experimentat ceva și la acest capitol.

Voi cum faceți cu tușul? Care e experiența voastră cu codițele la ochi? Vă aștept să-mi povestiți în comentarii. M-ar ajuta mult să știu cum decurg lucrurile și pentru voi, în acest sens.

Cu drag,

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.