Melodii celebre din reclame sau pe care le știm din spoturi

Sunt foarte multe melodii pe care le cunoaștem din reclame sau, mai degrabă, sunt multe spoturi publicitare care ne-au reîmprospătat memoria cu melodii celebre din trecut. Sau, la mijloc, au ajuns să ne amintească de niște reclame mișto, chiar și după mult timp de la lansarea spotului. E și asta o strategie bună.

Am făcut o listă a celor mai faine melodii din reclame, din punctul meu de vedere. Multe dintre ele sunt legate de spoturile publicitare și melodiile lor celebre în tematica Crăciunului. De altfel, chiar astfel mi-a venit și ideea acestui material: ascultam niște cântece vintage de Crăciun, intrând în atmosfera Crăciunului deja perioada aceasta.

Melodii frumoase de Crăciun din spoturile publicitare

Let it snow și Jacobs Krönung

Magia alintaromei din cafeaua Jacobs funcționează și pentru Moș Crăciun, se pare. 🙂 Uite așa a ajuns ca și piesa de Crăciun mult iubită „Let it snow, let it snow, let it snow” să ne fie readusă în atenție.

Melodia jucăușă „Let it snow, let it snow, let it snow” a fost preluată de foarte mulți artiști și reprodusă în diverse versiuni, însă originalul ca interpretare aparține lui Dean Martin.

Orange și reclamele sale de Crăciun

Cred că nu e brand mai plin de reclame atât de faine de Crăciun ca Orange. Și o componentă importantă în crearea atmosferei și a vibe-ului necesar din reclamele lor o constituie mai ales melodiile. 🙂 Te ung pe suflet toate.

Să mai spun că an de an mă țin în priză și mă fac curioasă să văd ce ne mai prezintă Orange de Crăciun în spoturile lor?

It’s Beginning To Look Like Christmas

Ia uite reclama Orange de Crăciun 2013 – se baza pe melodia „It’s Beginning To Look Like Christmas”, cântată inițial de Perry Como cu The Fontain Sisters:

Frosty the Snowman

Nu lipsește nici melodia simpatică „Frosty the Snowman”, pe care și-au bazat spotul publicitar de Crăciun din anul următor:

Rockin Around the Christmas Tree

În 2013, Orange folosea cea mai mișto piesă vintage de Crăciun, pentru spotul său de sărbători. Pentru mine, asta rămâne preferata mea ever!

Piesa e „Rockin Around the Christmas Tree”, interpretată la origine de către Brenda Lee, o voce foarte plăcută în ce privește interpretarea de jazz și melodii de Crăciun. Și o știm și ne place și din copilărie: difuzată și în Singur Acasă 1. 😉

Brenda Lee – A Marshmallow World

Pare că și Orange e îndrăgostit de vocea Brendei Lee, că a tot folosit piesele ei ca soundtrackuri în reclamele lor.

În 2011, avea ca reprezentativă, pentru decorul ca de „vată de zahăr” și „bezea” din spotul publicitar al iernii, melodia „A Marshmallow World”, interpretată tot de Brenda Lee. Foarte plăcută și aceasta!

Volksbank – spotul publicitar din aprilie 2014 și Jessie Ware – Wildest moments

Cred că asta e melodia mea preferată descoperită în reclame TV.

Volksbank nu mai e în România, dar mă bucur că au fost și am descoperit, prin spotul lor la pachetele de cont curent, această piesă liniștitoare și optimistă, de care mă bucur oricând o aud:

Heineken și melodiile mișto nu doar de Crăciun

Jackson & Marsman feat. Dante & Roos – Best day of my life – reclama de la Heineken noiembrie-decembrie 2020

Nu știu dacă Best day of our lives ne asigură Heineken, dar măcar o doză bună de voioșie reușește cu reclama de mai jos, în care se aude „What a wonderful day…”. Bine, bine, și cu berea, cui îi place. Eu, recunosc, savurez doar spuma.

Una peste alta, mișto piesa asta de pus și pe playlistul de muzică bună de Crăciun! Seamănă cumva și cu cele de la Orange. Dacă nu observi la tipul ăla de pe canapea, inițial, berea din mână, ai putea crede că e o nouă reclamă Orange din decembrie. 🙂

Heineken și campania #SocialiseResponsibly cu o piesă superbă: David Lee Roth – That’s life

Anul ăsta, 2020, a fost unic cu adevărat, cum nu se aștepta nimeni în 31 decembrie 2019. 😀 Mă uit la ce scriam despre așteptările privind anul ăsta gras, simetric, 2020, anul trecut…. Oh, boy!

Reclama de la Heineken surprinde excelent totul. Iar o componentă și mai aparte o constituie muzica. Reclama se bazează pe piesa That’s life, cu care se încheie și filmul Joker. Love it!

Heineken – spotul The City din 2014 și Elvis Presley – Bosa nova baby

Țin minte clipul acesta de la Heineken, abia acum îmi dau seama că melodia pe care se baza, și care mi-a plăcut de atunci, e interpretată de Elvis Presley. Deși stilul și vocea sunt inconfundabile – doh, I know, shame on me. 🙈 Mi se pare că dă foarte bine pe vibe-ul din clip:

Și acum îmi dau seama și că-mi plac reclamele Heineken. Erau mișto și Carlsberg. Well, vin ambele beri, implicit branduri, din orașe asemănătoare, greu să nu-ți placă la fel de mult.

Heineken – The Match – februarie 2015 și o melodie cu… pomodorri 🙂

De data asta o melodie veselă, italienească, în clipul din februarie 2015 al Heineken. Spoturi bine lucrate, din care de fiecare dată descoperi ceva.

Piesa e Rita Pavone – Viva la papa col pomodorro și îmi amintește de Italia și de anul în care, timp de 1 lună, am observat îndeaproape multe din cultura italienească, la Pisa, prin Toscana, tot în 2015, culmea. O piesă super veselă și plăcută:

Kaufland și aplecarea spre tradiție

Kaufland și-a schimbat brusc și bine abordarea și strategia de comunicare din reclame. Overall, e foarte tare ce fac și cum comunică, unele lucruri nu-mi plac însă. Dar nu despre asta e vorba aici.

Cumva, parte din noua prezentare a brandului Kaufland e aplecarea aceasta spre tradiția românească. Iar una din melodiile cel mai frecvent auzite în spoturile recente Kaufland este aceasta, de la Subcarpați cu Surorile Osoianu – Colind:

Orange are multe melodii superbe în spoturile sale publicitare

Sunt foarte multe melodii mișto pe care le-am descoperit din reclamele la Orange, și nu doar în cele de Crăciun.

De pildă:

  • Eliza Doolittle – Moneybox – optimistă:

IKEA și spotul simpatic cu piesa I’m Busy Doing Nothing

Chiar așa, cum să nu-ți placă un clip publicitar din care se aud versuri ca: „Sunt ocupat să fac nimic”? :)))

Iar piesa, cu tata și fetița, complici în bucătărie, e prea adorabilă:

Mesajul, acasă = locul în care creăm împreună. Iar bucătăria = locul în care se adună familia, vatra. 🙂 Frumos!

Spotul Raiffeisen Bank – Mâine e despre împreună (aprilie 2020) și piesa Rag’n’Bone Man – Skin

Cu un mesaj emoțional și o melodie pe măsură, Rag’n’Bone Man – Skin, spotul din aprilie 2020 al Raiffeisen Bank e chiar mișto. Îmi place și l-am remarcat tot datorită melodiei. Susține foarte bine mesajul.

Mișto și cuvintele, și vocea care le rostește.

Vodafone și spotul emoționant din pandemie

Vodafone a venit și el în aprilie 2020 cu un mesaj pentru comunitate (să avem grijă de cei în vârstă, în pandemie), susținut cu o melodie pe măsură, în spotul lor publicitar.

Piesa din spot, Andy Grammer – Don’t give up on me, rezumă foarte bine totul. Eu în reclama asta am și descoperit-o și îmi place.

eMAG și un spot susținut de o piesă aparte

În martie, cu foarte puțin timp înainte de declanșarea stării de urgență, generată de pandemie, și în România, eMAG venea cu un spot publicitar diferit puțin de cele cu care ne obișnuise deja: filmat și în avion, ceea ce urma să nici nu mai prea fie cazul, atingea o coardă sensibilă. Iar melodia din fundal, cu mesajul „More of your time”, susținea de minune clipul.

Cu acest spot video, eMAG bate înspre reclamele cu care ne-a obișnuit, mai degrabă, Orange. 🙂 Dacă nu vedeam eMAG acolo, aș fi zis că-i un nou spot Orange. Și melodia, și settingul e din filmul Orange. Piesa e Michael Joyce & Annaca Espach – Tick tock:

Anyway, din păcate, reclama nu a apucat să ruleze prea mult, deși pare muncită și cu investiție. Deh, pandemia, again, a dat peste cap toate planurile, iar retailerul a trebuit să schimbe mesajul din următoarele campanii.

To be continued…

Voi ce alte melodii ați descoperit datorită spoturilor publicitare? Sau ce spoturi se bazează pe melodii care vă plac? Scrieți-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Cu drag,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.