Pateuri cu brânză telemea – rapide și delicioase

Aproape oricine poate face aceste pateuri delicioase cu brânză, rapid și ușor. Sunt ideale ca snackuri și atunci când ai vizite anunțate în timp scurt.

Notă! Rețeta merge de minune și cu umpluturi dulci, caz în care, la final, pudrăm pateurile cu zahăr pudră.

Ai nevoie de:

  • un pachet de aluat de foitaj
  • 3 ouă
  • 200-300 grame telemea [depinde și de consistența ei, dacă mai trebuie și umplutura iese prea apoasă de la ouă, mai adăugăm brânză – eu le pun la ochi, sincer 🙃]
  • 50 ml + 30 ml lapte
  • semințe de susan pentru decor SAU zahăr pudră, dacă folosești umpluturi dulci
  1. Se decongelează aluatul de foitaj. Pentru umplutura indicată, avem nevoie doar de o foaie de aluat. Dacă se folosesc ambele foi, se vor dubla ingredientele pentru compoziția de umplutură.
  2. Se desfășoară aluatul de foitaj când e dezghețat complet și se taie în pătrate.
  3. Pentru umplutură, batem două ouă cu 50 ml lapte și adăugăm brânza telemea sfărâmată.
  4. Umplem pătrățelele tăiate de aluat cu umplutură, prindem două colțuri opuse de pătrat între ele și sigilăm triunghiul. Eu am sigilat cu ajutorul unei furculițe pentru a crea și un model frumos.
  5. Preîncălzești cuptorul la 200-220 grade Celsius. Bați apoi oul rămas cu laptele rămas (vreo 30 ml, cât o lingura de lapte) și ungi cu ajutorul unei pensule cu această compoziție pateurile formate, așezate pe o hârtie de copt, într-o tavă. Presari susan peste ele. Dacă le faci cu umplutură dulce, renunți la susan. Le vei pudra la final, după ce s-au copt, cu zahăr pudră.
  6. Reduci temperatura cuptorului la 190 grade Celsius și le pui la cuptor pe o treaptă din mijloc până cresc și se rumenesc suficient, devenind aurii ca mierea.

Se pot umple cu orice umplutură, chiar și dulce (de mere cu scorțișoară, brânză dulce și stafide, ciocolată, gemuri etc.). Dacă le faci cu umpluturi dulci, când se mai răcesc, presară zahăr pudră pe ele și nu mai e nevoie sa pui susan după ce le ungi cu ou. 😊

Mai multe rețete și idei de gătit: Instagram @eat.with.rals

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.