Telefonul care m-a făcut să mă întorc la Android: One Plus 6

Nu am de gând să vorbesc prea mult despre specificațiile tehnice ale celui mai recent telefon din viața mea, pe care îl folosesc în acest moment, dar pot să îți spun ce m-a convins pe mine să mă opresc la el, la One Plus 6.

Auzisem deja de brandul One Plus de la un coleg pasionat de fotografie, activând în domeniul designului web (o să vedeți mai jos de ce subliniez asta), care are o versiune anterioară a acestui telefon. E fan declarat al One Plus și eu, la fel ca multe persoane care mă întreabă și pe mine acum legat de telefonul meu, i-am adresat inițial naiva întrebare: „De la ce e? De la Google?”.  Răpunsul a fost la fel de simplu: „De la One Plus!” Deci da, e un brand de sine stătător, în caz că mai aveați dubii. 😛 Ca să numai punem întrebarea… 🙂

Peste vreun an, ajungeam să îmi iau și eu un astfel de telefon, înlocuind un iPhone 5 care mi-a plăcut cel mai mult dintre telefoanele Apple, doar că… nu mai funcționa la capacitatea obișnuită. M-am despărțit cu greu de el – multă vreme chiar îl purtam cu mine, alături de noul telefon. :p

Unboxing One Plus 6
Unboxing One Plus 6

One Plus 6: fotografii de telefon comparabile cu ale unui DSLR

Well, pe One Plus 6 l-am luat în primul rând pentru că face poze absolut superbe, reușind să egaleze chiar calitatea unor fotografii de DSLR. Perfecte inclusiv pentru a fi urcate pe net și, mai ales, pe blog, un lucru util cu precădere dacă mai și activezi în domeniu. Iar partea aceasta cu pozele începuse să mă dezamăgească foarte tare la iPhone. Prima dată am văzut ce poate One Plus la Clau, care și-a luat versiunea One Plus 5T, cu câteva luni înainte de a ajunge și eu la One Plus 6.

Prima poză cu telefonul One Plus 6

Trebuie să spun că nu am pus mâna până acum pe un telefon care să facă fotografii mai reușite ca acesta; de fapt, rezultatele sunt comparabile cu ale unui aparat foto profesional. 🙂 Desigur, descărcate pe computer, diferențele sunt foarte notabile, dar pentru social media și blogging, One Plus e un telefon grozav la partea de foto.

Nu mai duc grija aparatului foto chiar la orice ocazie când vreau să pun poze pe net sau să utilizez fotografii pentru anumite proiecte / treburi de online content. E mai simplu să le utilizez pe cele făcute direct pe mobil. Uite mai jos câteva poze wow pe care le-am făcut cu One Plus 6:

 

Ba mai mult, telefonul permite inclusiv setări utilizate de fotografi profesioniști, așadar dacă ești familiarizat cu un DSLR, s-ar putea ca unele posibilități de fotografiere chiar să vină cu multe bucurii și „jucării” pe partea aceasta, astfel încât să compenseze cu mare glorie lipsa unui aparat foto profi în anumite situații. De pildă, am făcut fotografii cu el inclusiv la… lună. :)) Pe cer, de la distanță de pământeancă. 😛

poze la lună cu One Plus 6

Are dual camera 16MP + 20MP, cu funcție de stabilizare de imagine – Optical Image Stabilization, ceea ce te ajută să faci fotografii clare și mai precise.

Cu update-uri constante ce aduc pe bune îmbunătățiri telefonului și o încărcare super rapidă, One Plus 6 e cel mai bun smartphone (Android) al meu de până acum

Telefonul funcționează foarte bine, își face update-uri constant, deseori chiar, și, spre deosebire de iPhone, acestea chiar fac terminalul să funcționeze mult mai bine decât de obicei, venind cu trăsături nebănuite adesea, inclusiv în ceea ce privește fotografierea.

Nu am avut probleme cu funcționarea lui, bateria ține destul de mult folosindu-l constant și cu datele mobile pornite. Da, se mai blochează câte o aplicație, dar se întâmplă de regulă din cauza faptului că las multe pagini deschise și uit de ele. După ce le închid, aplicația respectivă își revine în majoritatea cazurilor.

Detalii telefon One Plus 6

De asemenea, mi s-a mai întâmplat să se blocheze la deschidere după ce îl lăsasem mai mult timp descărcat complet. Și să dureze până să-și revină, după introducerea în priză la încărcat. Treaba aceasta s-a întâmplat doar o dată și s-a suprapus și peste întârzierea unei actualizări pe care o tot amânasem pe motiv că telefonul nu era încărcat suficient pentru un update.

Nu am avut pățanii cu el pe vreme de frig și foarte rece – la iPhone mi s-a întâmplat deja destul de des în ultima parte de viață a sa și nu sunt singura care a mai pățit-o. Pe vreme foarte rece, pur și simplu se închidea ca și cum s-ar fi descărcat complet, deși fusese tocmai recent încărcat. Cu greu își revenea abia după mult timp de pus înapoi la încărcat. Not funny, mai ales când ești în timpul unei conversații importante. Cu One Plus încă nu a fost cazul și nici nu prea cred că va fi. 😉

De încărcat, se încarcă în timp record, chiar mai repede decât un iPhone, dacă optezi pentru varianta Dash obișnuită, în priză. Cred că pe partea aceasta e cel mai rapid telefon pe care l-am avut / văzut.

Alte plusuri, dar și mici dezavantaje pentru telefonul One Plus 6

Îi luasem inițial, odată cu comanda lui, și o husă cu deschidere cu clapă tip copertă, dar mi se pare că aceea îngreunează și mai mult utilizarea telefonului, motiv pentru care am renunțat rapid la ea și am ajuns să îi pun husa transparentă cu care vine deja de la sine, în cutia sa, și care îl lasă să-și dezvăluie frumusețea. Este un telefon destul de subțire și alunecos, deci e ok să poarte „hăinuțe”, nu îl vor face prea mare, atât timp cât nu e vorba despre husa tip copertă. Plus că e un telefon frumos, e păcat să nu îl protejezi cu o husă care să îl țină la distanță de pericole și mizerie, dar totuși trebuie să îi lași la vedere aspectul elegant și rafinat.

Configurare telefon One Plus 6 și primele fotografii

Eu am luat varianta albă perlată, fină și mată, cu margini rose gold, care mi se pare elegantă și feminină, cu un vibe aparte. Telefonul mai e disponibil pe negru și pe roșu, variante care nu m-au prea atras pentru stilul meu. Designul e frumos, dar nu e unul extraordinar de spectaculos la nivel de ecran, cel puțin. Partea din spate e însă foarte elegantă și aparte – aceasta îmi place cel mai mult. E finuț și cu margini rotunjite.

Și apropo de mărimea telefonului, să vă spun un secret: m-a speriat puțin ca dimensiuni și mă temeam că nu îl voi putea folosi și manevra cu o mână, că e prea mare și prea greu ca să îl utilizez în primul rând pentru funcția principală, pentru a vorbi la telefon pur și simplu – eu nici nu am mâini destul de mari 😛 . Apropae imposibil pentru mine să scrollez pe el cu o singură mână, iar un alt inconvenient în acest sens e că nici nu-mi încape în buzunare la majoritatea pieselor de îmbrăcăminte, motiv pentru care mă tem să nu îl pierd dacă îl port așa, chiar și temporar. 🙁

(De altfel, ce mi-a plăcut mie din seria iPhone-urilor și singurul telefon pe care l-am avut de la Apple, iPhone 5, a cântărit mult pe partea asta: era mic, perfect fit in just one of my hands!) În timp, m-am mai obișnuit cu partea asta la One Plus.

Dar mărimea aceasta vine totuși cu încă un avantaj: un ecran mare, full pe toată carcasa, cu „decupaj de ecran”. Vezi mai multe deodată, după cum și laudă propriul brand acest telefon. Display-ul este magnific, cu o linie cromatică superbă și da, revin la idee, imaginile se văd excelent pe acest telefon, mai bine decât atunci când le vezi pe alte ecrane, chiar și pe desktop. E wow!

Ce s-ar putea să mai ajute foarte mult la acest telefon e că e rezistent la apă, praf și ploaie ori alte intemperii. Bine, nu înseamnă că poți înota cu el (eu nu aș risca asta și cred că nici producătorul nu recomandă asta), dar ajută foarte mult acest plus pe timp de ploaie sau ninsoare. Testat – e ok! 😉

Concluziile mele pentru telefonul One Plus 6

Cam mare pentru ce îmi doresc de la un telefon, mai ales că iarna e și mai greu de manevrat cu o singură mână liberă mai ales pentru a scrolla pe net, ceea ce îl face destul de incomod, telefonul One Plus 6 cucerește și câștigă pentru mine prin cele trei mari atuuri:

1. face fotografii superbe, ceea ce e o ușurare pentru că nu trebuie să țin după mine un DSLR mare pentru niște poze profi pentru orice proiect, cât de mic – datorită dual camera;

2. se încarcă foarte repede, rezistă destul de mult bateria și funcționează foarte rapid. Nu dă rateuri și blocaje mari, nici atunci când e foarte solicitat.

3. perfect utilizabil pe timp de ploaie și ninsoare, waterproof, în condiții obișnuite de intemperii.

Mai adaugă la asta un telefon rezistent și cu un design superb, cu update-uri „pe bune” constant, care îi măresc capacitatea de funcționare și gama de features, și chiar rezultă un telefon wow, surprinzător, mai ales pentru unul de la un brand chinezesc prea puțin cunoscut.

Este un telefon foarte bun și o alternativă excelentă la iPhone, mai ales dacă ești în căutarea unui raport calitate-preț surprinzător în ceea ce privește un smartphone cu o funcționare impecabilă și rezultate mult prea bune pe parte de foto pentru un telefon.

Mi se pare pur și simplu foarte bun la acest preț (vezi aici oferta actuală) și destul de subcotat și prea puțin cunoscut ca brand pentru ce poate un One Plus. Give it a try, nu o să fie cu dezamăgire, mai ales dacă te numeri printre cei care au rămas adepții unui Android.

Acum, cel mai recent telefon al brandului, care poate fi achiziționat, e One Plus 6T.

Notă: Fotografiile la telefonul One Plus 6 sunt realizate cu telefonul One Plus 5T. 😉

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *